avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical și cel de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical și cel de odihna

Buna ziua
Cererea de concediu de odihna îmi este aprobată pentru efectuarea a 14 zile concediu de odihna in perioada 14.08.2019-29.08.2019, deci pana in data de 10 ar fi trebuit sa lucrez
dar din păcate începând de azi 01.08.2018 și pana pe data de 22.08.2019 am obținut concediu medical in urma unei entorse.
Întrebarile mele sunt:
1. După terminarea concediului medical rămân in cel de odihna?
2. Câte zile, inca 14 zile începând cu 23.08.2019?
3. Trebuie sa mai fac alta cerere de concediu?
4. Sau ma întorc la lucru odată cu terminarea concediului medical?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 1 August 2019
Buna ziua,
Concediul medical il suspenda pe cel de odihna urmand ca cel din urma sa fie reprogramat de comun acord cu angajatorul.
OUG 158/2005
art.16
(1) Asigurații a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să fie reprogramate.
....

Codul Muncii
art.145
....
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciul Marcela004 Marcela004 Poți întrerupe concediul de odihna cu concediul medical? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna intrerupt de concediu prenatal martin77 martin77 Ce se intampla in cazul in care nu reusesc sa efectuez zilele de concediu aferente acestui an pentru ca intru in prenatal?Ar trebui sa nasc in ianuarie 2017. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna VeraBarbu VeraBarbu După o perioadă de un an de concediu medical ( afecțiune oncologică). mai pot beneficia de concediu de odihna restant 2018 deoarece vreau sa incep serviciul (vezi toată discuția)