avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate al1993ex

Activitate al1993ex

De ce nu e nevoie de un trust ? Știu că există și alte moduri ca asset-urile lui să-mi fie transferate, dar nu este un trust mai eficient din punct de vedere al taxelor ?

adriandimitriu a scris:

nu e nevoie de un trust, e suficient un certificat de mostenitor.

Ultimul quote de la ANAF a fost de 5400 dar e posibil sa fie doar o parte. Să nu fie suma completă.

Silvy93 a scris:

Salut cat plătești?

Salut

Am trei garsoniere date in chirie.
Momentan produc 950 euro/ luna.
As vrea să știu dacă îmi pot reduce taxele daca:
1. Înființez o firmă, srl sau PFA
2. Le dau prin contract de comodat de la pers fizica la firma
3. Le închiriez prin firma.

Mulțumesc anticipat.
Salut

As vrea sa creez un trust pentru a transfera un număr de imobile de la tatăl meu către mine la Sf vieții acestuia.
Îmi poate spune cineva cum aș putea estima costurile?

Va mulțumesc
Salut

Am o persoana care sta in chirie si vrea sa isi faca viza de flotant.
Are contract de inchiriere inregistrat la ANAF valabil din Oct 2023 - Oct 2024.
Are nevoie de viza de flotant pentru scoala de soferi si i s-a spus ca trebuie sa fie valabila pentru 1 an.
Nu mai poate sa-si puna viza pe un an pentru ca au trecut deja 2 luni din perioada contractata.
Imi cere sa reinnoiesc contractul pentru a modifica perioada contractuala. Nu ma deranjeaza, dar nu vreau sa creez un precedent de pomana.

Intrebarile mele sunt:
1. Exista alta metoda prin care isi poate face viza de flotant fara ca eu sa trebuiasca sa reinnoiesc contractul ? Am citit ca unul dintre actele ce pot fi folosite pentru a obtine viza de flotant poate fi o "adeverinta de la proprietar" , dar nu am gasit mai multe information in legatura cu aceasta adeverinta.
2. Poate exista vreun impact negativ asupra mea pentru ca reinnoiesc contractul la nici 2 luni si pot doar sa atasez o nota la contract pentru modificarea datei contractuale?