avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Salut Am o persoana care sta in chirie si vrea sa isi ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Salut Am o persoana care sta in chirie si vrea sa isi faca viza ...

Salut

Am o persoana care sta in chirie si vrea sa isi faca viza de flotant.
Are contract de inchiriere inregistrat la ANAF valabil din Oct 2023 - Oct 2024.
Are nevoie de viza de flotant pentru scoala de soferi si i s-a spus ca trebuie sa fie valabila pentru 1 an.
Nu mai poate sa-si puna viza pe un an pentru ca au trecut deja 2 luni din perioada contractata.
Imi cere sa reinnoiesc contractul pentru a modifica perioada contractuala. Nu ma deranjeaza, dar nu vreau sa creez un precedent de pomana.

Intrebarile mele sunt:
1. Exista alta metoda prin care isi poate face viza de flotant fara ca eu sa trebuiasca sa reinnoiesc contractul ? Am citit ca unul dintre actele ce pot fi folosite pentru a obtine viza de flotant poate fi o "adeverinta de la proprietar" , dar nu am gasit mai multe information in legatura cu aceasta adeverinta.
2. Poate exista vreun impact negativ asupra mea pentru ca reinnoiesc contractul la nici 2 luni si pot doar sa atasez o nota la contract pentru modificarea datei contractuale?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 27 Ianuarie 2024
Nu trebuie sa reînnoiti contractul, mergeti cu el la evidenta și puneti-i viza pe un an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant pentru chiriasi elyn elyn Buna seara, Am inchiriat un apartament unei familii acum un an si anul acesta am reinnoit contractul si l-am inregistrat la Administratia Financiara din ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant razvan217 razvan217 Buna ziua, Pentru a face viza de flotant, gazda o sa plateasca ceva la taxe si impozite pe perioada in care o sa beneficiez de acea viza? (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - posibile neplaceri Ing.N Ing.N Buna ziua, Avem o familie din-o comuna care sta la noi in chirie si vor sa ii luam in spatiu. Acestia zic ca le trebuie copiilor la scoala. Cunoastem de ... (vezi toată discuția)