avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trust administrare averi și transfer după deces
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trust administrare averi și transfer după deces

Salut

As vrea sa creez un trust pentru a transfera un număr de imobile de la tatăl meu către mine la Sf vieții acestuia.
Îmi poate spune cineva cum aș putea estima costurile?

Va mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024
al1993ex, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:34, 29 Ianuarie 2024
nu e nevoie de un trust, e suficient un certificat de mostenitor.
De ce nu e nevoie de un trust ? Știu că există și alte moduri ca asset-urile lui să-mi fie transferate, dar nu este un trust mai eficient din punct de vedere al taxelor ?

adriandimitriu a scris:

nu e nevoie de un trust, e suficient un certificat de mostenitor.

nu va impiedica nimeni sa transferati ulterior administrarea unei firme, dar ca sa aveti ce transfera trebuie mai intai sa deveniti proprietar.
in ce priveste legislatia romana, singurul mod de transfer al bunurilor intre un decedat si urmasi este mostenirea
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)
Mostenire hagrid hagrid As dori sa aflu daca am dreptul la mostenire a bunurilor si imobilului dupa decesul mamei mele vitrege. Mama mea vitrega a fost casnica neavand venit, doar ... (vezi toată discuția)
Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)