avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate sharker

Activitate sharker

Răspuns la discuția Furt caldura
Va multumesc tuturor pentru sfaturi... au fost de ajutor... Stima :P
Răspuns la discuția Furt caldura
Asa am vrut sa facem si noi , numai ca individul nu se potoleste.. ameninta pe presedinte , pe administrator , pe membrii Comitetului.. a sarit sa-i ia bataie pe acestia...Oricum , multumesc frumos :P

cavallis a scris:

in urma controlului efectual de firma in spetza, eu facut proces verbal? ei ce au zis? si dupa ce aveti o copie ... puteti sa sesizati la administratie, firma furnizoare de caldura, politie. trebuie sa fie cineva care sa penalizeze aceste gesturi.


Da , au intocmit proces verbal si o nota de constatare si mai mult de atat , ne-au inaintat o instiintare oficiala.
Discuție Furt caldura
Buna ziua , la Asociatia noastra avem contoare care inregistreaza consumul de energie termica. Unul dintre proprietari a demontat aceste contoare fara sa anunte pe nimeni . In aceste conditii contoarele n-au mai inregistrat nimic... Acest lucru a fost descoperit la un control de rutina efectuat de firma care face citirea calculului . Legal , suntem indreptatiti sa facem impotriva lor plangere penala pentru inselaciune si furt?
Răspuns la discuția Legea 112/1995
Va multumesc frumos ... asa m-am gandit si eu dar am sperat ca poate exista vreo "chichita" si pot profita de ea.... si asa despagubirile au fost vai de ele...
Discuție Legea 112/1995
Buna ziua , am si eu doua intrebari:

1) In situatia in care am primit despagubiri de la Primarie pentru un imobil nationalizat (despagubiri infime in comparatie cu valoarea reala ) pot sa solicit acordare de despagubiri la valoarea reala sau macar apropiata de aceasta , in baza legii Voiculescu? Daca da, unde pot depune aceasta cerere si care este termenul limita?
Precizez ca despagubirile le-am primit in 2000.
2) Imobilul a apartinut la 2 proprietari (act vanzarare-cumparare pe numele la amundoi , autorizatia de constructie eliberata pe numele la amandoi , dupa construire s-au casatorit , inainte de nationalizare ) in procesul verbal de nationalizare se preciza numai numele unuia dintre proprietari , probabil pe ideea ca imobilul este bun comun construit in timpul casatoriei dar el a fost construit inainte de casatorie si pe numele la amandoi, in atari conditii jumatatea sotiei nici nu este nationalizata intrucat nu apare in procesul verbal de Nationalizare. Mai am vre-o sansa sa-i actionez in judecata sau sa ma limitez la a solicita acordarea de despagubiri la valoare reala.

Va multumesc anticipat!
Notificare facuta entitatii care a efectuat rechizitionarea unor bunuri in periada 1948-1949 . Aceasta tergiverseaza punerea in aplicare a legii 10/2001 . In vechea formula a legii 10/2001 la art.31 (1) se putea incheia un proces verbal de divergenta. In actuala formula a legii 10/2001 , cand unitatea care a efectuat rechizitionarea bunurilor tergiverseaza solutionarea notificarii.

Ce se poate face?
Multumesc frumos pentru ajutor .
Legea 10 / 2001 art.31

(1) Daca in termenul stabilit la art.28 (1) nu s-a convenit asupra valorii corespunzatoare si asupra modalitatilor de acordare a masurilor reparatorii se va incheia un proces verbal de divergenta .

Ce date-elemente trebuie sa contina acest proces verbal?


Va multumesc mult pentru sfat.
Cand am construit gardul vecinul era plecat in strainatate , neavand cum sa iau legatura cu el atunci am construit gardul dintre noi pana la hotar fara sa intru pe terenul lui.Cand acesta a revenit in tara a refuzat sa contribuie cu jumatate din suma cheltuita cu constructia gardului ( nemaipunand la socoteala si terenul de sub gard).In schimb se foloseste de gard si mai si depoziteaza diverse materiale pe el.

In aceasta situatie Primaria poate interveni sau trebuie sa-l dau in judecata?