avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul vecinului la participarea constructiei unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul vecinului la participarea constructiei unui gard

Cand am construit gardul vecinul era plecat in strainatate , neavand cum sa iau legatura cu el atunci am construit gardul dintre noi pana la hotar fara sa intru pe terenul lui.Cand acesta a revenit in tara a refuzat sa contribuie cu jumatate din suma cheltuita cu constructia gardului ( nemaipunand la socoteala si terenul de sub gard).In schimb se foloseste de gard si mai si depoziteaza diverse materiale pe el.

In aceasta situatie Primaria poate interveni sau trebuie sa-l dau in judecata?
Cel mai recent răspuns: sharker , utilizator 09:36, 13 Noiembrie 2008
Va trebui sa-l actionati in judecata pentru a se constata ca gardul despartitor este proprietatea dv. exclusiva si sa se abtina sa depoziteze materiale pe el.
Va multumesc mult pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire gard intre doua proprietati catalina vinatoru catalina vinatoru Vecinul meu iti inalta terenul prin depozitare de balast la limita cu gardul despartitor creindu-mi automat vale pe proprietatea mea iar in caz de inundatii ... (vezi toată discuția)
Gardul al cui este? Narcisa_ Narcisa_ In urma cu cativa ani, am cumparat o locuinta la tara. Locuinta avea casa, anexe, pomi fructiferi, gard, gradina. Langa locuinta mea, se afla o alta ... (vezi toată discuția)
Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei mele. pot să construiesc un gard pe limita de proprietate? trasor trasor Bună ziua, supun atenției dvs. o problema cu care mă confrunt de ani de zile: am în proprietate o casă și 400 mp de teren cu cadastru și intabulare iar ... (vezi toată discuția)