Bună ziua!
Sunt angajata unui Peco, unde se lucrează în ture. Am cerut luna aceasta CO pentru perioada 14-18 aprilie. Pe 11 și 12 lucrez, iar pe 13 liberă. Mi s-a dat pe 14 liber( că trebuie să am 2 zile libere după 2 lucrate) și CO 15-17 pentru că 18 este zi liberă de la stat. Am rugămintea să-mi spuneți cât este de corect. De ce nu mi s-a pus și ziua de luni, 14 ca zi de CO. Trebuie neapărat respectată regulă ca după 2 zile lucrate să am 2 zile libere?
Iar din concediu poți intra în liber?Vineri e ultima zi de concediu, iar angajatorul mi-a dat liber sâmbătă, duminică și luni.
Bună ziua!
Sunt în concediu de creștere copil. În luna septembrie ar trebui să-mi reiau activitatea. Întrebarea mea este dacă angajatorul este obligat să mă primească pe același post?
Precizez că sunt angajata unei stații peco,pe funcția de bucătar. Când am născut s-a angajat altcineva pe postul meu. Nu aș vrea să fiu pusă pe alt post. Funcția de bucătar nu implică ture de noapte și de aceea țin să revin în activitate tot pe același post.
Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Am achiziționat o casă la data de 12 octombrie. De comun acord cu vânzătorii am stabilit să îi lăsăm să mai locuiască acolo până la 30 noiembrie 2023,lucru stipulat și în contractul de vânzare-cumpărare. Între timp noi am trecut toate contractele la utilități pe numele nostru. Vânzătorii nu vor să își achite facturile pe luna noiembrie. Acestea sunt pe numele nostru,dar consumul este al lor. Când ne-au predat cheile și-au notat indexul aferent lunii noiembrie, dar acum refuză să plătească pe motiv că sunt prea mari facturile și că ei nu au consumat atât. Ce putem face noi în acest caz?
Vă mulțumesc!