avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi

Miercuri, 26 martie, are loc evenimentul: Taxarea muncii în 2025: Modificări, provocări și soluții. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt angajata unui Peco, unde se lucrează ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt angajata unui Peco, unde se lucrează în ture. ...

Bună ziua!
Sunt angajata unui Peco, unde se lucrează în ture. Am cerut luna aceasta CO pentru perioada 14-18 aprilie. Pe 11 și 12 lucrez, iar pe 13 liberă. Mi s-a dat pe 14 liber( că trebuie să am 2 zile libere după 2 lucrate) și CO 15-17 pentru că 18 este zi liberă de la stat. Am rugămintea să-mi spuneți cât este de corect. De ce nu mi s-a pus și ziua de luni, 14 ca zi de CO. Trebuie neapărat respectată regulă ca după 2 zile lucrate să am 2 zile libere?
Iar din concediu poți intra în liber?Vineri e ultima zi de concediu, iar angajatorul mi-a dat liber sâmbătă, duminică și luni.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
S. Livia, utilizator
Cel mai recent răspuns: S. Livia , utilizator 19:50, 25 Martie 2025
Câte ore lucrați pe tura?
12 ore pe tură. Doar ture de zi.

Cornel Vasile a scris:

Câte ore lucrați pe tura?

Art.115 C.,mun.
....
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

Probabil de aici a facut acele calcul ...cu 2 zile libere.. Eu cred ca este in avantajul dvs.
Dar după terminarea concediului poate urma zi liberă sau ar trebui să încep la lucru?

Cornel Vasile a scris:

Art.115 C.,mun.
....
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

Probabil de aici a facut acele calcul ...cu 2 zile libere.. Eu cred ca este in avantajul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare concediu program lucru 12/24 12/48 crysty90 crysty90 buna ziua. lucrez la o firma de paza cu programul 12/24 12/48, contract de munca individual. mai am de luat 14 zile de concediu de odihna. cum se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,daca lucrezi in ture 12/24-12/48 iar ultima tura fiind ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,daca lucrezi in ture 12/24-12/48 iar ultima tura fiind vineri noapte 14 aprilie,si duminica si luni este zi libera pentru toata lumea din firma,este ... (vezi toată discuția)
Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)