avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate anabolic

Activitate anabolic

Răspuns la discuția Fundatia risca ceva?
elis a scris:

O.G. nr. 26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii prevede la art.60 :
(1) În cazul dizolvării asociaţiei sau fundaţiei, bunurile rămase în urma lichidării nu se pot transmite către persoane fizice.
(2) Aceste bunuri pot fi transmise către persoane juridice de drept privat sau de drept public cu scop identic sau asemănător, printr-o procedură stabilită în statutul asociaţiei sau al fundaţiei.

OK,am inteles asta (dpdv al patrimoniului fundatiei)....dar eu ma refer daca instanta poate anula contractul de donatie pentru apartament si autoturisme,in cazul in care societatea intra in falimet.Aici ma refer la societatea comerciala care ne-a donat fundatiei apartamentul si autoturismele.Mentionez ca in acest moment,societatea comerciala stiu ca are doar probleme financiare,nu este deschisa vreo procedura de lichidare sau reorganizare.Insa teama mea este legata de aceasta perioada de 3 ani anterioara deschiderii procedurii,perioada in care anumite acte de instrainare pot fi susceptibile,desi nu avem nici o legatura de rudenie cu actionarii si administratorii societatii comerciale( in cazul nostru sunt 4 luni de la data incheierii donatiei).
Va multumesc daca ma ajutati sa inteleg aceasta treaba.
Cu stima.
Răspuns la discuția nul sau nu?
Gata?Nimeni nu mai are nici o idee?
Răspuns la discuția nul sau nu?
Multumesc pentru raspuns,dar,eu sunt de partea cealalta a baricadei.Vreau sa stiu cum ma pot apara eu,ca si cumparator de buna credinta.Stiu ca firma x a vandut aceste bunuri pentru a obtine lichiditati.Ce vina am eu daca aceasta firma le foloseste fraudulos.Asta vreau eu sa aflu.In cazul in care devin nule contractele de vanzare,cum mai imi recuperez eu banii dati?Unde se mai gaseste principiul de garantare a proprietatii?
Discuție nul sau nu?
Buna seara.
Doresc sa va aduc urmatoarea speta:
firma x,in luna octombrie 2008,vinde 2 autoturisme din patrimoniu,unei persoane fizice si un imobil din patrimoniu unei alte societati.Sa presupunem,ca un furnizor care are de recuperat o suma mai mare de 10.000 roni,incepe in luna noiembrie 2008,executarea silita ,sau cere declararea starii de faliment a firmei x .Sunt nule contractele de vanzare cumparare?Eu,ca si cumparator de buna credinta,risc ceva?Ma refer si ca societate si ca persoana fizica.Exista vreun cod de lege prin care initiatorul executarii silite sau a falimentului sa-mi poata lua aceste bunuri cumparate de la firma x?Mentionez ca nu am nici o legatura de rudenie sau de alt fel cu administratorii firmei x.Contractele sun incheiate legal,la notar si intabulate( pt. imobil) si cele pentru autoturisme legal inregistrate la primarie,politie,etc.
Imi cer scuze daca nu folosesc bine termenii juridici.
Va multumesc anticipat.