avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate MadyEdyAlex

Activitate MadyEdyAlex

Face referire la domiciliu mamei la adresa care o aveam atunci

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Depinde cum s-a formulat cererea la instanta si cum se specifica in sentinta. Daca s-a stabilit domiciliul nu la o adresa anume iar sentinta face referire doar la stabilirea domiliciului minorului la mama, indiferent de locul unde are mama domiciliu acolo este si domiciliul minorului.
Sunt unii functionari cu minte obtuza si nu inteleg termenii astfel ca ar trebui sa incercati din nou eventual solicitati audienta ptr rezolvarea problemei. Avand autoritate exclusiva de exercitare a drepturilor minorului, nu se mai pune problema acordului celuilalt parinte.

Sentința de divorț este data din septembrie 2012

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Mergeti la conducerea serviciului de evidenta a persoanei caci nu conteaza ce adresa este data acum 9 ani intr o sentinta, insa atat dvs cat si copilul tb sa aveti acelasi domiciliu.

Daca aveti exercitare exclusiva a drepturilor parintesti nu aveti nevoie de semnatura tatalui.

Sunt din Brăila, am fost căsătorită în Constanța, după despărțire mam reîntors însărcinată inapoi în Brăila, copilul născut în Brăila, după divorț sa stabilit ,exercitarea drepturile părintești sa fie făcute de către mine.Din 2015 și eu și copilul suntem statibiliti în Germania, am revenit în România sa îmi schimb buletinul din cauza ca expirase dar sa schimb și domiciliu,copilul a făcut 14 ani și vreau sa ii fac buletin cu noua adresa,dar doamna de la ghișeu a zis ca nu se poate ca în sentința de divorț scrie ca domiciliu sa se facă la mine dar la adresa care scrie în sentința,acum nu știu ce sa mai fac,ce ma sfătuiți sa îmi iau un avocat sa ma duc la evidenta populație, sau sa ma duc la un avocat sa îmi dea o înștiințare precum nu am nevoie de procura din partea tatalui
În hotărârea de divorț scrie asa: Dispune ca exercitarea autorităților părintești fata de minorul ...născut la data de ...sa se facă de către reclamanta,pârâtul păstrând dreptul de a veghea asupra modului de creștere,precum și dreptul de a consimți la adopția acestuia.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu e vorba de tutela nu e vorba de custodie ci de autoritate părintească exclusiva.Daca în
Hhotărârea judecătorească scrie ca dvs exercitati autoritatea părintească în mod exclusiv atunci nu aveți nevoie..

Bună ziua prin hotărârea de divorț copilul îmi este încredințat mie,eu mama am custodia total,domiciliu copilului este la mine,între timp am schimbat domiciliu, mai este nevoie de vreo procura de la tatăl copilului ca este de acord ca și copilul sa își schimbe domiciliul, ținând cont ca tutela totala îmi este incredinta numai mie?