avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate 54321@

Activitate 54321@



gi-jane2 a scris:

cand vb de mostenirea legala, ea se imparte egal intre frati, rezerva succesorala e partea care o rezerva legea mostenitorilor rezervatari( Copii, parinti, sot). Ea e de jumatate din cat ar mosteni legal fiecare. Dece conteaza ce valoare are casa ce v-o da dvs si cat valoareaza ce lasa fratilor.
Daca stiti ca ii veti intretine, faceti un contract de intretineresi pastratio dovezi ca i-ati intretinut.

Mulțumesc frumos pentru răspuns și încă ceva dacă ei vor merge la notar la sa renunțe la moștenire după semnare actelor mai au vreun drept ei ? Sau de la renunțare ca moștenitori mai poate fi anulanila ?sau odată ce au semnat numai au nici o treabă ?


gi-jane2 a scris:

Faceti un contract de intretinere daca vreti sa ii intretineti sau de donatie daca vreti moca. Donatia poate fi atacata daca incalca rezerva succesorala a fratilor, ori ziceti ca le lasa si lor.

Buna dimineață părinți zice ca vor să-mi
Lase mie și vrea să facă actele în asa fel ca frații să nu mă atace pe mine după ani acuma îs treburile bune între noi dar peste ani nu se va știi de aceia părinții vor să facă în așa fel să nu am probeleme . Rezerva succesorală ce vrea să zică mai exact ? Mulțumesc


andrey_f_c a scris:

Contract de intretinere este cel mai sigur si cel mai ieftin si cel mai convenabil pentru ambele parti... aveti putin de umblat , inclusiv sa aduceti un certificat sau expertiza psihologica pentru ambii parinti ca sunt ok din punct de vedere psihic... iar in rest... succes caci veti avea sigur.
Repet: contract de intretinere, fie cu uzufruct sau fara... preferabil fara uzufruct. In cazul celui cu uzufruct, nu puteti locui cu ei decat daca va dau ei voie (in scris)...



Bună ziua mulțumesc frumos pentru răspuns de asemenea și ceilalți colegi ai dvs. ok sa să le zic să meargă să facă și expertiza să nu aveam nici o problemă din acest punct de vedere. Nu înțeleg la clauză să pună fără uzufruct ? Nu știu exact ce vrea să zică .( în termen juridic nu știu la ce se referă mă scuzați ). Mulțumesc frumos
Buna seara doresc și eu informații clare ca sunt pierdută și nu înțeleg nimic. Vă rog frumos, părinții mei vor să-mi lase mie casa. Mai am 2 frați, părinții nu vor să-i lase aici unde ei locuiesc ei. Mama a moștenit și ea de la părinții ei și acolo vor ei să le lase fraților.

Întrebarea mea este: sunt în viață amândoi părinții, ce fel de act să facă ca să nu am probleme cu frații mei pe parcurs ? Am tot citit pe aici pe Forum și am văzut fel și fel de cazuri văd ca nici un act să zic așa e sigur … vă rog frumos să mă sfătuiți. Tata a fost la notar și i-a zis doamna de acolo vânzare cumpărare cu întreținere, dar am văzut ca și acela poate fi atacat de frați. Tata vrea să meargă zilele acestea să le facă. Vă rog sa ma sfătuiți ce fel de act să facă să nu fie atacat de frați .

Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri. O seară frumoasă.
Testament Donație sau vânzare cumpărare cu întreținere?