Evaluatorii ANEVAR iau in considerare grile notariale si 3 proprietati la vanzare in zona postate pe internet, nu ca le si vad ca sa poata compara.. sunt si astia in plop.
Romania e tara tuturor posibilitatilor.
Totul tine de, 'de unde mai pot fura', sau de 'lucru de mantuiala'. Evaluare 'ANEVAR' o pote face proprietarul printr-o cautare rapida pe net. Cel putin asta a fost experienta mea cu un asa renumit evaluator ANEVAR, 3 proprietati la vanzare pe internet si basta.
Iata ce a spus renumitul evaluator ANEVAR
(la care am ajuns pentru ca a fost recomandat ca fiind cel mai bun din judet):
"Nu exist niște indicatori, indici, etc pentru evaluarea unui teren.
In functie de ofertele din piata se aplica ajustări ( corecții). Foarte important la evaluarea unui teren este certificatul de urbanism care îți spune ce este permis sa construiești pe teren. Cum spuneam în mesajul anterior ar fi ideal sa avem acces la contractele de vânzare-cumpărare."
Referitor la contracte, mi se pare logic, corect sa se evalueze o proprietate avand o piata transparenta, cu toate vanzarile din zona afisate, si istoricul, poze, planuri (ca exemplu, masuratori precise ale casei), imbunatatiri etc.
Intr-o tara civilizata, unde locuiesc acum, asa este, ai transparenta la proprietati din anii '80.
Totul e usor accesibil. Nu vine fiecare 'destept' si face cum il duce capul.
ibn a scris:
Cu scuzele de rigoare daca gresesc dar din cate stiu eu, grila notariala se face de catre Camera notarilor publici si se cam indexeaza din timp in timp. Avand in vedere ca in functie de cotarea imobilului, care este diferita de pretul pietei format din cerere si oferta, se calculeaza taxele notariale va dati seama ca interesul dumnealor este ca aceste cotatii sa fie tot mai mari. Neavandu-se in vedere valoarea de piata apar astfel de anomalii, care cred ca sunt punctuale. Nu va pot raspunde cum s-ar proceda daca ati face o evaluare cu un evaluator ANEVAR.