avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate H.Ionut

Activitate H.Ionut

Am primit Soluția : amânarea aplicării pedepsei, cu supraveghere 2 ani de zile 1200 lei cheltuieli judiciare; îmi mai da permisul înapoi??

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca se va dispune o solutie de achitare/renuntare la aplicarea pedepsei/amanarea aplicarii pedepsei.

Conducere permisul suspendat îmi pot lua permis-ul înapoi când merg la judecătore ?
Complet: C2P
Solutie: Amânarea aplicării pedepsei
Solutie pe scurt: În baza art. 5 Cod penal, stabileşte ca lege penală mai favorabilă aplicabilă inculpatului IOAN-DĂNU?, dispoziţiile art. 335 alin. (2) Cod penal în forma în vigoare la data comiterii infrac?iunii (07.07.2023). În baza art. 335 alin. (2) Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal ?i art. 396 alin. (1), alin. (4) şi alin. (10) Cod procedură penală, raportat la art. 83 Cod penal, stabileşte în sarcina inculpatului IOAN-DĂNU? [...] pentru săvârşirea infrac?iunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (conducere a unui vehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat), prev ?i ped. de art. 335 alin. (2) Cod penal, pedeapsa de: - 5 luni închisoare. În baza art. 83 alin. (1) Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe termenul de supraveghere stabilit de art. 84 Cod penal, de 2 ani, care curge de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Satu Mare, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c-e se comunică Serviciului de Probaţiune Satu Mare. În baza art. 403 alin. (4) Cod procedură penală şi art. 83 alin. (4) Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, sens în care, în condiţiile art. 88 Cod penal, se revocă amânarea aplicării pedepsei şi se dispune aplicarea şi executarea pedepsei. În baza art. 274 alin. (1) Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 1.200,00 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 09.12.2024.
Scuze din nou de deranj, daca se dispune soluția de achitare / renuntare la aplicarea pedepsei/amanarea aplicarii pedepsei , sun posibile șanse să-l iau înapoi?? Mi luat de un an și două luni și atât am primit deja prin citație.

Daca se va dispune o solutie de achitare/renuntare la aplicarea pedepsei/amanarea aplicarii pedepsei.

Asta înseamnă că sunt ceva sanse pentru restituirea permisului??

SunnyXxxX a scris:

Recunoașterea o să vă ajute în privința unei condamnări mai blânde.

Am făcut o cerere de recunoaștere a vinovăție la parchet împreună cu avocatul atunci când m-au chemat să dau declarație pentru conducerea cu permisul suspendat.

SunnyXxxX a scris:

Să înțeleg că ați făcut la parchet o cerere și această a fost admisă.
Cel mai probabil ați depus o cerere pentru dovadă de circulatie.(eu unul refuz să cred că parchetul a putut aproba o astfel de cerere.
Declarația rămâne valabilă dacă a fost aprobată de parchet.

Dați mai multe detalii .

Buna ziua D.Avocat !
Îmi puteți spune ce înseamnă "soluție:ADMITE CEREREA" pentru dosar penal de conducere permisul suspendat.
As vrea sa știu dacă declarația care am dat-o la parchet la interogatoriu rămâne aprobată sau nu . Mulțumesc!
Mulțumesc

As vrea sa știu dacă am ceva sanse de recuperare al permisului de conducere
Complet: C2Pv
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. (1) C.proc.pen., constată că Judecătoria Satu Mare este competentă în soluţionarea prezentei cauze, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 1907/131/P/2023 din data de 14.06.2024 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpatul HORJ IOAN, ..., trimis în judecată pentru săvârşirea infrac?iunii de conducerea unui vehicul de o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. 2 C.pen. Dispune începerea judecăţii cauzei faţă de inculpatul HORJ IOAN . Cu drept de contestaţie în termen 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu de azi, 01.08.2024.
Document: Încheiere finală camera preliminară 247/2024 01.08.2024
Am condus cu permis-ul suspendat și am avut și un accident fara victime fara alte mașini doar a mea , întrebarea este , ii posibil să-mi de-a înapoi permis-ul de conducere au trecut 6 luni deja și nimic