avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate tami_matei

Activitate tami_matei

Asa stiam ca este procedura.....Ma intereseaza sa recuperez amenda (am platit jumatate din ea) si stiam ca pentru acest lucru este necesara investirea cu formula executorie.....Eu am tinut legatura permanenta cu judecatoria respectiva prin e-mail, fiind foarte prompti tot timpul in raspunsuri. De la ei am stiut ca nu s-a facut recurs (termenul pt formularea recursului mi-au zis ca este 5 ianuarie) si mi-au spus ca pot sa cer investirea si aplicarea mentiunii"definitiva si irevocabia". Drept este ca nu stiu cine mi-a dat raspunsurile si cat era de "in tema" cu dosarul nostru. Ce pot sa fac acum? Multumesc frumos pt sprijin !
Buna seara ! Am o nedumerire: am facut plangere impotriva unui PVC (pt rovigneta), instanta a admis in parte plangerea, inlocuind amenda cu avertisment. Cand ne-a fost comunicata sentinta si a trecut termenul de recurs (care nu a fost formulat), am trimis prin posta (judecatoria era in alt judet) actele necesare (cerere investire formula executorie si aplicarea mentiunii definitiva si irevocabila, taxa de timbru, timbru judiciar, copie dupa sentinta). Am primit termen peste2 zile. Acum a aparut pe portal ca cererea a fost respinsa. Stie oare cineva care ar fi posibilele motive? Am inteles ca este si termen de recurs de 5 zile de la comunicare, dar incerc sa imi dau seama unde am gresit. Multumesc !
Buna seara ! Mama mea a primit o recomandata de la Casa de Pensii prin care i se aduce la cunostinta ca a incasat necuvenit pe o perioada de 1 luna, respectiv intre 02.04.2012-02.05.2012 si ca se va proceda la recuperarea acestora incepand cu luna septembrie 2012. Mentionez faptul ca in baza dosarului de pensionare nr.X , a primit decizia de pensionare prin posta, avand data de 04.04.2012. Avand decizia, a facut demersurile legale pt a iesi din somaj, dar, fiind deja luna inceputa, actele i-au fost facute astfel incat sa inceteze somajul din luna mai. Intrebarea ei este: de ce nu se considera incasare necuvenita somajul, si NU pensia, daca decizia de pensionare este datata cu 04 aprilie, sistarea somajului nefiind posibila decat incepand cu luna urmatoare. Exista vreo sansa sa se castige contestatia? Multumim pt. sprijin