avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recuperare sume(pensie) incasate necuvenit
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recuperare sume(pensie) incasate necuvenit

Buna seara ! Mama mea a primit o recomandata de la Casa de Pensii prin care i se aduce la cunostinta ca a incasat necuvenit pe o perioada de 1 luna, respectiv intre 02.04.2012-02.05.2012 si ca se va proceda la recuperarea acestora incepand cu luna septembrie 2012. Mentionez faptul ca in baza dosarului de pensionare nr.X , a primit decizia de pensionare prin posta, avand data de 04.04.2012. Avand decizia, a facut demersurile legale pt a iesi din somaj, dar, fiind deja luna inceputa, actele i-au fost facute astfel incat sa inceteze somajul din luna mai. Intrebarea ei este: de ce nu se considera incasare necuvenita somajul, si NU pensia, daca decizia de pensionare este datata cu 04 aprilie, sistarea somajului nefiind posibila decat incepand cu luna urmatoare. Exista vreo sansa sa se castige contestatia? Multumim pt. sprijin

Alte discuții în legătură

Legea 226 dan uk dan uk Anul trecut in vara am iesit cu asa zisa "ordonanta" de la Tractorul Brasov, urmand ca sa iau si ajutor de somaj. Anul acesta in februarie am primit ... (vezi toată discuția)
Cand o sa iasa tatal meu la pensie? ContSters218316 ContSters218316 Tatal meu, in varsta de 59 de ani, a lucrat la Pesteana Nord (exploatare miniera de suprafata) si a beneficiat de grupa a doua pana in anul 2000. A fost fortat ... (vezi toată discuția)
Talon de pensie spring1 spring1 Buna seara, tatal meu a depus dosarul de pensie anticipata pe 01.01.2011. Astazi i-a sosit talonul, insa nu a sosit decizia de pensionare, astfel incat nu stim ... (vezi toată discuția)