avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere investire cu formula executorie - respinsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere investire cu formula executorie - respinsa

Buna seara ! Am o nedumerire: am facut plangere impotriva unui PVC (pt rovigneta), instanta a admis in parte plangerea, inlocuind amenda cu avertisment. Cand ne-a fost comunicata sentinta si a trecut termenul de recurs (care nu a fost formulat), am trimis prin posta (judecatoria era in alt judet) actele necesare (cerere investire formula executorie si aplicarea mentiunii definitiva si irevocabila, taxa de timbru, timbru judiciar, copie dupa sentinta). Am primit termen peste2 zile. Acum a aparut pe portal ca cererea a fost respinsa. Stie oare cineva care ar fi posibilele motive? Am inteles ca este si termen de recurs de 5 zile de la comunicare, dar incerc sa imi dau seama unde am gresit. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: tami_matei , utilizator 23:21, 30 Ianuarie 2013
In ceea ce priveste definitivarea , se poate ca hotararea sa nu fie defintitva si pentru partea adversa, adica sa nu existe dovada comunicarii acesteia

In privinta investirii - ce anume doriti sa investiti din sentinta?
Asa stiam ca este procedura.....Ma intereseaza sa recuperez amenda (am platit jumatate din ea) si stiam ca pentru acest lucru este necesara investirea cu formula executorie.....Eu am tinut legatura permanenta cu judecatoria respectiva prin e-mail, fiind foarte prompti tot timpul in raspunsuri. De la ei am stiut ca nu s-a facut recurs (termenul pt formularea recursului mi-au zis ca este 5 ianuarie) si mi-au spus ca pot sa cer investirea si aplicarea mentiunii"definitiva si irevocabia". Drept este ca nu stiu cine mi-a dat raspunsurile si cat era de "in tema" cu dosarul nostru. Ce pot sa fac acum? Multumesc frumos pt sprijin !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc camelia21 camelia21 Va salut pe toti forumistii! Vreau sa stiu si eu care e procedura de recuperare a unor cheltuieli de judecata acordata in formula executorie si definitiva de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani rovineta brutus01 brutus01 am castigat in instanta anularea procesului verbal pentru lipsa rovinietei ,sentinta este supusa recursului in termen de 15 zile.dupa trecerea acestei perioade ... (vezi toată discuția)