avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate Cristinika

Activitate Cristinika

Buna,

eu zic sa dai un telefon la BCF-ul unde e intabulat imobilul. Te lamuresc ei. Asta ca sa nu existe riscul de a interpreta gresit "reglemantarile".

[ link extern ]
S-a rezolvat intre timp.
Act aditional la ipoteca prin care s-a extins obiectul si asupra imobilului nou construit. S-a taxat de notar ca si conventie simpla, nu la valoarea creantei. Iar ANCPI-ul a taxat ca o inscriere simpla : 100 RON.
Multumesc,

creditul insa nu e ipotecar, este credit de investitii garantat cu un imobil. Prevederile legii 190 nu sunt aplicabile.
Buna ziua dragi colegi,

speta mea este urmatoarea: Banca are in garantie un teren cu constructie pe el. Ulterior s-a construit un P+1E. Banca si-a exprimat acordul in vederea intabularii. Extrasul CF informativ la aceasta data care cuprinde si constructia noua, cuprinde sarcina in favoarea Bancii asupra intregului imobil.

Intrebare: mai e necesara aditionarea ipotecii cu extindere obiect? Sau ipoteca noua?

Mentionez ca in ipoteca initiala exista o clauza ref la art 1777 C civ respectiv "Ipoteca se întinde asupra tuturor partilor, dependintelor si mobilelor afectate de Imprumutatul Garant Ipotecar prin destinatie pentru uzul si folosinta perpetua a imobilului ipotecat conform art. 1777 Cod Civil, cât si asupra tuturor îmbunatatirilor, adaugirilor si extinderilor aduse imobilelor ipotecate, dupa data încheierii prezentului contract"

Multumesc!
Răspuns la discuția uzufruct viager cetatean strain
Multumesc mult. S-a rezolvat! A adus alt imobil in garantie :)
Răspuns la discuția uzufruct viager cetatean strain
Sunt constienta (zic eu) de toate aspectele pe care le implica operatiunea.
Sunt de partea Bancii. Eu am propus conducerii solicitarea unei alte garantii, a carei eventuala executare sa poata acoperi debitul Bancii la un moment dat.
Fiind insa vorba despre un angajat, de o perioada scurta de creditare si de o suma relativ mica ... Banca accepta aceasta "garantie". Incercam sa aduc un plus de confort ...
Răspuns la discuția uzufruct viager cetatean strain
Ori e abitaţie, ori e uzufruct. Deşi abitaţia e o variantă a uzufructului, nu sunt, totuşi, identice.

Apoi, dacă nu e dispus să renunţe la dreptul de abitaţie, ce să caute în contractul de ipotecă? Este dispus să garanteze cu dreptul său, în sensul că, în caz de executare silită a imobilului, va pierde şi el dreptul de abitaţie?

Întrebarea nu e prea limpede.



Ideea e ca imobilul se va lua oricum in garantie in "situatia" in care se afla, fiind vorba de acordarea unei facilitati de credit unui angajat al Bancii. Imobilul a fost vandut de parinti fetei cu dreptul de abitatie viagera, la care dupa cum am spus nu se va renunta.
Sunt convinsa ca ar fi foarte greu sa fie executat acest imobil ...la un moment dat. Totusi Banca accepta ....
Dupa mine, mai bine acorda un credit negarantat si gata ... riscul exista oricum.
Inteleg ca e prudent ca beneficiarul dreptului de abitatie sa isi dea acordul intr-o forma sau alta in privinta ipotecarii imobilului. Sub ce forma ar fii cel mai potrivit insa.... era si este intrebarea mea.
Răspuns la discuția uzufruct viager cetatean strain
Referitor la acest subiect, am si eu o speta scurta: Banca X a acceptat ca si garantie ipoteca asupra unui imobil asupra caruia exista un drept de abitatie viagera.
Drept de abitatie asura caruia nu se renunta.
Intrebarea mea este: pt Banca e mai ok un simplu accept (declaratie notariala) al uzufructuarului sau introducerea acestuia ca parte in contractul de ipoteca in calitate de Garant Ipotecar? Sau ce alta calitate ar putea avea uzufructuarul in cadrul ipotecii?

Multumesc
Răspuns la discuția uzufruct viager cetatean strain
Apostila e necesara pentru ca traducerea sa fie recunoscuta in tara noastra. Conventia de la Haga in acest scop a fost incheiata. Asta pentru cunoscatori.... e posibil insa ca angajatii CF sa nu cunoasca necesitatea ei si sa iti accepte traducerea fara. .... desi nu e ok ...