avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Activitate belciu_radu

Activitate belciu_radu

Dupa o perioada de liniste au revenit domnii de la diicot pentru a audia cativa colegi. Problema este ca ma simt direct vizat si am citit cateva cazuri care s-au finalizat cu condamnare din lipsa unor specialisti it care sa efectueze expertize informatice.
Sunt in posesia unor discutii telefonice avute cu responsabili din departamentul tehnic al firmei pentru care lucrez, in care reclamam un posibil atac asupra calculatorului. Aceste discutii au avut loc a doua zi de la comiterea infractiunii. Pot aceste discutiii sa constituie proba in dosar? Cum se intocmeste o nota de probe si ce expertize se pot solicita pentru a demonstra ca se putea detine controlul total al calculatorului prin conexiune la distanta? Am tot cautat pe net situatii similare insa nimic concludent care sa vina in sprijinul meu.
Multumesc
In esenta este vorba de o persoana care s-a folosit de un calculator din cadrul firmei pentru a paria pe un site de pariuri sportive insa a folosit datele si cardul unei alte persoane. Aceasta din urma a depus o plangere penala. Eu am fost audiat si am dat declaratii in calitate de martor. Nu stiu daca tranzactiile s-au facut din birou sau de la distanta cert este ca s-au facut inafara orelor de program. Cand s-a terminat audierea mi s-a spus ca cercetarile continua iar inceperea urmaririi penale o va decide procurorul.
Inca un aspect este acela ca declaratia am dat-o pe un formular tipizat in care erau specificate si formele de juramant folosite in aceste cazuri. Din cate am inteles in aceasta situatie ar fi inceputa urmarirea penala impotriva cuiva.
Voi incerca sa scriu la obiect. Am fost perchezitionat de DIICOT pe motivul incalcarii art. 48 din legea 161/2003. In urma perchezitiei mi-au fost ridicate hardul personal si inca 2 hard disk-uri de la locul de munca (lucrez la o companie de telecomunicatii). Nu am primit prea multe detalii nici in timpul perchezitiei nici dupa. Mi s-a spus doar ca exista o plangere penala. La cateva zile au fost audiati 2 colegi, seful meu si sotia. In data de 11.09. am primit telefon de la diicot din judetul de resedinta sa ma prezint pe 12.09 la inspectoratul de politie judetean deoarece trebuie sa ma duca localitatea unde este instrumentat dosarul (400km) fiind programat la perchezitia informatica si audieri pe data de 13.09 la ora 9. Am incercat sa argumentez dorinta de a ma deplasa cu mijloace proprii insa agentul a insistat la telefon sa accept deplasarea impreuna cu ei deoarece asa e mai bine. Nu am avut castig de cauza iar in incheiere mi-a spus sa am bani de cazare si de drum inapoi.
M-am prezentat la ora 10 la politie, la ora 13 am plecat si am ajuns la destinatie pe la ora 20 dupa ce am schimbat 3 masini in regim de stafeta. Abia aici am aflat ca exista un mandat de aducere cu insotitor pe numele meu emis in data de 04.09. Mi s-a spus ca oricum nu trebuia semnat acest mandat si mi l-au prezentat formal. Important de mentionat este si faptul ca nu am fost citat.
In urma perchezitiei informatice de 7 ore pe echipamentele personale nu au fost gasite date incriminatoare. Pe un hard de la serviciu au gasit in schimb informatii care justifica oarecum plangerea insa nu aveau suficiente probe impotriva mea deoarece calculatorul nu este folosit in exclusivitate de mine. Am fost audiat inca 2 ore in calitate de martor de o persoana delegata de procuror, ca in final sa ma lase sa plec spunandu-mi ca cercetarile continua.
Pe tot parcursul desfasurarii evenimentelor am remarcat o serie de erori legate de procedura: mandatul nu mi-a fost citit (am aflat ulterior ca erau obligati sa-l citeasca), perchezitia s-a facut in prezenta unui singur martor asistent (nu vad unde era exceptia prevazuta de lege in acest caz), nu am fost citat legal, mi mi-a fost prezentat mandatul de aducere, in autorizatia de perchezitie informatica toate seriile echipamentelor au fost redactate gresit, in actul de delegare pentru audiere era trecuta o alta localitate de domiciliu a agentului decat cea reala.
In conditiile in care este posibil sa-mi pierd serviciul (va dati seama ca au aparut tot felul de suspiciuni cu privire la integritatea mea), mi-a fost afectata imaginea, am fost nevoit sa ma imprumut de bani pentru cheltuieli de deplasare, cazare, masa, etc. in ce conditii ma pot constitui parte civila in acest proces penal? Care sunt riscurile, avantajele si dezavantajele?
Multumesc
Buna
Problema mea este urmatoarea
Vrem sa vindem un apartament si pentru asta avem nevoie ca toate apartamentele de cadastru. Toate bune. Apartamentul este la parterul unui bloc si pana mai acum vreo 2 ani in balconul construit pee spatiul public s-a desfasurat o activitate comerciala. Pentru acest balcon s-a perceput o taxa de loc public. Balconul a fost construit in 1992, legal cu autorizatie de constructie. In momentul in care am cerut primariei certificatul de atestare a constructiei pentru a putea intocmi cadastrul am aflat ca de fapt constructia nu figureaza la ei in documente pentru ca daca ar figura ar fi trebuit sa platim impozit si pe suprafata balconului. Nu exista un contract de concesiune intre noi si primarie iar daca am gresit noi nu a fost intentionat. Intrebarea mea este ce trebuie facut pentru ca primaria sa-mi elibereze acel certificat necesar la cadastru. Am facut deja precontract de vanzare cumparare si mi-e frica sa nu depasesc termenele din cauza neintocmirii cadastrului. Are vreo relevanta faptul ca noi am platit taxa de loc public pentru desfasurarea activitatii comerciale pe suprafata balconului?