avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere balcon in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere balcon in cartea funciara

Buna
Problema mea este urmatoarea
Vrem sa vindem un apartament si pentru asta avem nevoie ca toate apartamentele de cadastru. Toate bune. Apartamentul este la parterul unui bloc si pana mai acum vreo 2 ani in balconul construit pee spatiul public s-a desfasurat o activitate comerciala. Pentru acest balcon s-a perceput o taxa de loc public. Balconul a fost construit in 1992, legal cu autorizatie de constructie. In momentul in care am cerut primariei certificatul de atestare a constructiei pentru a putea intocmi cadastrul am aflat ca de fapt constructia nu figureaza la ei in documente pentru ca daca ar figura ar fi trebuit sa platim impozit si pe suprafata balconului. Nu exista un contract de concesiune intre noi si primarie iar daca am gresit noi nu a fost intentionat. Intrebarea mea este ce trebuie facut pentru ca primaria sa-mi elibereze acel certificat necesar la cadastru. Am facut deja precontract de vanzare cumparare si mi-e frica sa nu depasesc termenele din cauza neintocmirii cadastrului. Are vreo relevanta faptul ca noi am platit taxa de loc public pentru desfasurarea activitatii comerciale pe suprafata balconului?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 21:38, 12 Noiembrie 2008
Credem ca nu are importanta.In unele locuri se cere plata acelei taxe, iar in altele nu.:rolleyes:
Problema este putin complicata pentru dvs. deoarece riscati sa pierdeti termenul din precontractul de vanzare-cumparare.
Depuneti copia de pe autorizatia de constructie a balconului la Primarie, precum si dovezile cu plata taxelor publice, si solicitati incheierea unui proces-verbal de receptie din partea Primariei pentru a-l lua in evidenta.Solicitati apoi eliberarea acelui certificat.
Incercati din timp sa prelungiti termenul din antecontractul de vanzare-cumparare, procedura aceasta o sa va ia ceva timp!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balcon fara autorizatie andreea2223 andreea2223 Buna ziua, as avea si eu o intrebare. Stau la parter si este construit balcon fara autorizatie de acum vreo 20 de ani. Inainte de a incepr constructia s au ... (vezi toată discuția)
Balcon la parter construit fara autorizatie tic9ec tic9ec Buna ziua, doresc sa cumpar un apartament la parterul unui bloc. Acest apartament are construit pe toata lungimea apartamentului un balcon, fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare danmarianpopescu danmarianpopescu De curand am facut un antecontract de vanzare cumparare pentru o garsoniera la parterul unui bloc. Doresc sa cumpar aceea garsoniera pentru ca are balcon. La ... (vezi toată discuția)