avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Balcon la parter construit fara autorizatie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Balcon la parter construit fara autorizatie

Buna ziua, doresc sa cumpar un apartament la parterul unui bloc. Acest apartament are construit pe toata lungimea apartamentului un balcon, fara autorizatie de constructie. Proprietarul mentioneaza ca acest balcon a fost construit in 1994 si ca nu beneficieaza de nici un act asupra lui, doar de o amenda data de primarie in anul respectiv, in urma unei plangeri facute de un vecin.
Lucrul cel mai nostim este ca apartamentul figureaza la fisc din anul 1995 si cu balconul construit. Proprietarul aratandu-mi scrisoarea primita de la primarie cu suprafata trecuta la impozit si cadastrul facut recent(in cadastru figureaza cu 50 mp iar la primarie cu 64 mp).
Acum intrebarea este Ce pot sa fac avand in vedere ca am consultat 2 avocati si mi-au spus lucruri contradictorii iar cei de la imobiliare nu mai spun?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:42, 5 Aprilie 2015
Cred că problema cu balconul se poate rezolva așa;
- după ce deveniți proprietar, balconul fiind o construcție executată înainte de 2001 nu-i mai trebuie AC. dar pentru intabularea acestuia veți solicita un certificat de atestare fiscală prin care se atestă achitarea tuturor obligațiilor fiscale datorate bugetului local. și încă un certificat tot de la primărie prin care să se ateste faptul că această construcție a fost executată înainte de 2001(dovada este amenda dată în 1994) Cu cele 2 mergeți la CF-BIROUL LOCAL - și vi le înregistrați ca anexă la proprietatea-apartament dobândită inițial. Vedeți că probabil va trebui o mică schiță cadastrală. Succes!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! probleme balcon construit la parter - posibil abuz politia locala iulian1986 iulian1986 In anul 2007 am cumparat un apartament cu 3 camere si un balcon de 19,54 metri patrati la parter. Anul acesta m-am hotarat sa il renovez dar culmea cand sa ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta ContSters269846 ContSters269846 poti si cum sa intabulezi locuinta fara autorizatie de constructie ,construite pina in 1991,fara schita si alte documente doar cu certificat de autentificare (vezi toată discuția)