trope_doi a scris:
In cazul nerespectarii acestei prevederi legale cu privire la retinerea la sursa, obligatia de plata nu isi schimba titularul. Impozitul ramane in continuare datorat tot de catre cel care a efectuat plata dividendelor in mod gresit, acestuia calculandu-i-se si penalitati de intarziere.
Tocmai aceasta e ca se afirma " cel care a efectuat plata dividendelor in mod gresit"
Iar in acest caz pot sa aduc dovada ca nu s-a efectuat nici o plata!!
Adica mai exact intr-un an s-au emis facturi pe baza carora a iesit un profit pe care l-am repartizat ca dividende.
In anii urmatori facturile emise nu s-au mai incasat, firma neavand in mod real acest profit (chiar s-au geerat pierderi prin neincasarea acestor facturi).
Stopaj in acceptiunea mea inseamna ca am achitat cuiva ceva ( salariu, dividend etc) si cea ce am retinut de la el/ea nu l-am virat mai departe.
Cred ca cazul e similar cu cel privind impozitul pe salarii: adica daca nu l-ai platit oamenilor salariul ci doar s-au emis statele de plata datorezi impozitele dar este contraventie, transformandu-se in infractiune doar daca LE PLATESTI EFECTIV SALARIUL si NU VIREZI IMPOZITELE STOPATE