avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate Alister

Activitate Alister

Bunicul meu a fost prizonier de razboi in gulag Siberia, matusa mea are dreptul la o pensie de urmas pe legea 118/90. De la arhivele militare Pitesti am gasit doar ca a fost pe front si ca a fost decorat si ca alte mutatii nu se regasesc. Am fost indrumati catre arhivele judetene OLT si asteptam un raspuns. Intrebarea mea este daca ne mai putem adresa si in alta parte, cine ar putea sa mai detina registre cu intoarcerea prizonierilor din URSS in anul 1947-1948. Multumesc mult.
Multumesc.
Vreau să cumpăr un apartament dintr-un imobil construit cu 3 apartamente. Intabularea este făcută pe 2 proprietari care dețin 1/1 din imobil, Cum cumpăr doar un apartament și apoi cum aș putea să vând? Nu înțeleg ce înseamnă 2 persoane la intabulare față de o singură persoană (s-a spus ca o persoană este minoră din cele două trecute în intabulare).
Autorizarea s-a facut dupa Norma 40/1990, iar locurile de munca Ordinul 50/1990. Dupa norma 40/1990 sunt patru categorii de risc radiologic, dupa ordinul 50/1990 sunt activitati din instalatie si activitati din incinta instalatiei, dar toti lucratorii acceseaza instalatia, expunerea la radiatii ionizante exista in fisa de risc.
Dupa Directiva 59/2013 EURATOM, o centrala nuclera de producere a eneriei electrice (>1KV) are sau nu are zone I, II de expunere la radiatii nucleare?
Buna ziua. In intervalul 19.01.1993-16.05. 1994 am avut somaj si alocatie de sprijin (16.10.1993 - 16.05 1994), legea 1/1991. Aceasta perioada constituie vechime in munca si se considera si contributivitate? Trebuie sa duc adeverinta de la AJOFM la CJP? Multumesc.
Multumesc mult.
HOTARIRE NUMAR: 407 DIN 13/04/90 privind reglementarea unor drepturi ce se acorda salariatilor din unitatile de cercetare, explorare, si prelucrare a materiilor prime nucleare a fost aplicata inainte de aparitia HOTARAREA nr. 583 din 21 iunie 2001
Hotărâre privind stabilirea criteriilor de încadrare a activităţilor de cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare din zonele I şi II de expunere la radiaţii. Diferenta dintre "si" si "sau" schimba domeniul de aplicabilitate cu toate ca se spune ca s-a preluat continutul. Exploatarea materiei prime nucleare presupune obtinerea de energie nucleara si in contextul HG583 s-a scos energia nucleara. Cine poate corecta acest fapt?
Multumesc.
Buna ziua. Stul meu are pensie internationala, din Romania si Canada. Are 28 ani lucrati in Romania si 18 in Canada. Dosarul a fost depus in Canada, primeste pensiile acolo (ambele). Intrebarea este daca anii lucrati (vechimea) in Canada se pot cumula cu anii din Romania si poate obtine puncte de stabilitate. Daca da, cum sa procedeze?