avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Activitate PetrutDaniel

Activitate PetrutDaniel

Bună ziua,

Potrivit codului penal în vigoare, minorii sub 14 ani sunt prezumați absolut de lege că nu au discernământ, deci, aceștia indiferent de infracțiunea săvârșită, nu răspund penal, deoarece legea nu permite dovada contrară în ceea ce privește existența discernământului lor.

Prin urmare, chiar dacă aceștia nu răspund penal, asupra lor nu se va putea dispune nicio măsură educativă, însă părinții vor răspunde în civil, acest lucru însemnând că vor acoperi prejudiciul creeat de copiii lor potrivit codului civil.
Bună ziua, am găsit pe portal un dosar de “confirmare renunțarea urmării penale” pe numele meu ca și persoană vătămată. Cum aș putea afla la ce dosar se referă confirmarea ținând cont ca am un dosar penal ca și suspect și mai nou am făcut demersuri legale către o persoană pentru agresiune, dar acel dosar nici măcar nu a început si nu îmi pot da seama pentru care dintre acestea este această confirmare.

trandafir2 a scris:

„Anumite fapte” , ce fapte mai precis ? Daca va referiti la Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, acesta se tine de unitatile de politie.

Acestea da, in acestea sunt mereu sa semnez. Se poate aplica pentru ANP vreau sa ma apuc de meditații și tot ce este necesar și nu aș vrea sa investesc degeaba.

trandafir2 a scris:

Aplicati la ANP si vedeti ce iese, sau cel mai bine intrebati la ANP.
Daca nu aveti cazier judiciar, atunci pentru ce semnati la probatiune?

Deoarece, din câte am înțeles este o lege aplicată în 2021 sau 2022 nu vreau să vorbesc prostii, în care persoanele care au săvârșit anumite fapte sunt trecuți la probațiune.
Bună ziua, aș fi interesat dacă am un dosar penal pe rol nesoluționat de 4 ani de zile și sunt înscris in registrul național pentru semnaturi( nu stiu exact cum se numește, trebuie sa semnez la fiecare 3 luni la secția de poliție) aș putea aplica la ANP? Țin să menționez ca nu am cazier judiciar!