avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate I Ella

Activitate I Ella

Dacă am doar 6 luni sau 10 ani în câmpul muncii,voi beneficia de același număr de zile pentru îngrijirea unei persoane bolnave,adica 5 zile,pentru ca eu pentru vechime la actualul job,7 ani,am primit 2 zile pentru vechime?Aceste 5 zile le pot lua și separat pentru ca am programări la doctor,dar în zile diferite?
Eu de astea 10 zile știam....cele 5 zile de CO trebuie și ele recuperate de către mine după aceea? În cazul celor 10 zile care este procedura si în ce condiții le pot solicita?

Cele 5 zile de CO îmi afectează în vreun fel contractul de munca? În cazul celor 10 zile parca trebuie întrerupt contractul sau ceva de genul pe aceasta perioada? Dacă eu solicit acest CO astăzi, angajatorul poate refuza pe motiv ca trebuia anunțat cu câteva zile mai înainte?

- Vă rog să nu mai puneți atâtea semne de întrebare, unul e suficient. Mulțumesc -
La câte zile de CO am dreptul pentru îngrijirea unei persoane bolnave....eu știam de 10 zile....
Bună dimineața!În ce condiții se acorda cele 10 zile de CO pentru îngrijirea unei persoane bolnave,ce trebuie sa fac pentru a beneficia de ele si cu cât timp înainte de a avea nevoie eu de acel CO trebuie solicitat la angajator și ce se întâmplă dacă acesta nu mi.l acorda???
Buna ziua!Care este norma de zile lucratoare intr.o luna(de exemplu, daca intr.o luna sunt 22 zile lucratoare,176 ore, inseamna ca aceea este norma de ore lucratoare din acea luna???In codul muncii,norma de ore lucratoare nu este de maximum 160,168 de ore sau depinde si de angajator?
Concediul medical poate afecta zilele de concediu de odihna...adica daca am avut si CM si 6 zile absente nemotivate anul trecut,acesta sa fie motivul pentru care mi.a luat o zi de concediu????
O zi de concediu este proportionala cu cate zile lucratoare,daca pe an am 21 de zile de concediu???Pentru o luna lucrata,ce procent de concediu se acorda???
Daca am avut si concediu medical in acel an cand am avut si cele 6 zile absente nemotivate imi poate lua acea zi de concediu???
Buna!Este posibil ca pentru 6 zile absente nemotivate sa mi se ia o zi de concediu???