Buna ziua,am si eu o intrebare,cum pot proceda sa cer marire de pensie,daca nu tin legatura cu fosta sotie si nu stiu unde lucreaza,Va multumesc
De cand il cauta la scoala copilul este schimbat mult,nu mai este atent la ore.Cum sa il invat cinstea si omenia,cand de la ea invata sa faca miseleste totul,sa lucreze omul pe la spate.Si nu mi-se pare normal ca ea sa aiba contact cu el fara stirea mea,pentru ca orice se intampla cu copilul eu sunt tras la raspundere nu ea
La procesul pentru drept de vizita a fost audiat si copilul,unde a declarat ca nu vrea sa o vada sau sa vorbeasca cu ea,deacea i sa dat minimul care se putea da,ca sa il vada.Copilul si acum mi-a zis ca ii este foarte rusine cand trebuie sa stea cu ea in pauza.
Deacea am intrebat cum pot sa o opresc legal,sa il vada pe ascuns fara stirea mea.
De un an jumate am facut tratament la psiholog cu copilul,de cand la cautat ultima data ea,tot asa pe ascuns la gradinita si copilul sa speriat si incepuse sa faca pe el si acum luna trecuta cand a inceput sa il viziteze pe ascuns,copilul a avut aceasi reactie,adica a facut pe el din senin.Eu nu cred ca este corect ca eu sa ma lupt sa il fac bine si ea sa vina si sa isi bata joc de munca mea.Copilul a zis ca nu a spus acasa de vizitele ei de teama ca ea sa nu il ia si sa nu ma mai vada pe mine.
Eu cred ca cei care isi parasesc familiile nu ar trebui sa mai aiba contact cu ele,ei trebuie sa stie ce pierd cand fac pasul spre lumea dezmatului,nu trebuie sa sufere ceilalti pentru prostia lor,omul are suflet,numai ca in legi nu se tine cont de el,dar totusi trebuie sa fie si o cale legala de ai tine departe de noi
Copilul are 7 ani si mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare.Dupa procesul de divort,ea a deschis proces pentru drept de vizita,unde i sa stabilit un program de vizita,pe care ea nu il respecta si face vizitele dupa bunul ei plac,fara instiintarea mea.Nu pot sa ii interzic sa il viziteze in afara programului stabilit de instanta?
Buna seara.
Eu nu vreau ca copilul sa fie deranjat in afara orelor stabilite de vizitare si nu mi se pare corect sa nu respecte sentinta data si sa faca de capul ei cum vrea,mai ales ca ii da o educatie proasta,invatandul sa minta,desi eu ma lupt sa ii dau o educatie buna copilului
In urma cu un an dupa procesul de stabilire drept de vizita,fostei sotii i sa dat dreptul sa ia copilul la ea de sambata pana duminica,in primul si al treilea weekend.Dar nu la luat niciodata,nici nu la sunat,acum de o luna de zile il cauta la scoala in prima pauza.Ce pot sa fac pentru ca ea nu respecta programul de vizita stabilit de instanta si il cauta pe ascuns,invatand si copilul sa minta,sa nu spuna acasa ca il cauta acolo.Pensia de intretinere de cele mai multe ori o trimite mama ei,luna trecuta ea a trimis pensia pentru tot anul 2010 in avans.Mentionez ca eu nu stiu unde locuieste ea in prezent si nici unde lucreaza,din surse nesigure am auzit ca ar lucra prin strainatate periodic.Daca nu stiu exact unde lucreaza,pot sa cer marire de pensie?Banii pe care ii primesc de la ea ii pun intr-un cont al copilului pe care o sa ii dau la majorat.Va multumesc anticipat
Al meu are 6 ani si a fost audiat in camera separata si copilul a zis ca nici nu vrea sa auda de mama lui(la mine este invers decat la d-voastra),instanta ia dat drept de vizita minim cat ii cere legea,dar ia atras atentia iei ca copilul nu vrea sa o vada si ca nu il poate forta,trebuie sa ii respecte dorintele.Acum de un an de zile nu la mai cautat.
Cand vine acasa la d-voastra ca sa il ia cu el,daca copilul zice ca nu merge cu el,ii inchideti usa in nas si nu are ce face,sunt drepturile copilului
Buna ziua
Daca copilul nu vrea sa mearga ,nu poate fi obligat
Daca iubea copilul il cauta,de un an si jumatate de cand a plecat de acasa.In acest timp sa dus o data numai la gradinita si a speriat copilul,el crezand ca vrea sa il duca cu ea si el nu vrea sa plece de langa mine.Dupa cum v-am mai spus si acest proces de stabilire program de vizita,la inaintat de gura lumi.Toata lumea ii reproseaza faptele pe care l-ea facut si le face si neamurile si prietenii si toti au sfatuit-o sa isi caute copilul,dar ea le intorcea spatele si pleca si ca sa le inchida gura a inaintat acest proces,la care a vrut sa renunte de doua ori,dupa a doua si a treia infatisare,a continuat numai la staruinta avocatei pe care a avut-o.Daca asa se iubeste un copil nustiu ce sa mai zic.
Domnului Aurel Calauz
Imi puteti spune si mie care sunt afirmatiile calomnioase spuse despre fosta sotie,pentru care ar trebui sa fiu pedepsit?
As vrea sa vad ce ati spune dupa ce sotia dumneavoastra ar avea relatii intime in patul vostru cu alti indivizi,ar lasa copilul bolnav in casa si s-ar duce sa intretina relatii intime,de ziua copilului,ar face acelasi lucru,ar parasi domiciliul si nu ar mai da nici macar un telefon copilului,rugata insistent sa vina sa vada copilul si ea sa refuze,zicand ca ii pare rau ca are copil,in acest timp vazand-o pe strada cu alti indivizi,dupa care sa intenteze divort si acolo sa zica ca dumneavoastra sunteti de vina,pentru ca v-ati purtat urat cu ea si dumneavoastra sa nu fiti vinovat cu nimic.
Cat despre viitorul copilului va pot spune ca este asigurat,deacum deja face meditatii la o limba straina,pentru ca studiile superioare le va face dincolo la cele mai bune scoli,copilul fiind foarte inteligent si placandui sa invete.
Despre degradarea ei in fata copilului,trebuie sa va spun ca de fata cu el nu am vorbit urat de ea,lui spunandui atat ca ea a plecat de acasa pentru ca nu ne mai iubeste pe noi si iubeste pe altcineva.Dumneavoastra ce ia-ti spune copilului daca var intreba unde este mama lui de nu vine acasa o zi,doua,trei...???Ia-ti spune ca il iubeste foarte mult si a plecat pentru ca nu mai putea de atata iubire?
Dati exemplul cu Olanda unde degradarea umana a atins cote alarmante,uitati-va in jur,cate tari au urmat exemplul lor?Daca ati citit Biblia,ati vazut ce se intampla cu popoarele pagane.
Afirmatiile pe care le-am facut despre fosta,nu sunt altceva decat faptele ei si nu inteleg de ce ar trebui sa fiu eu pedepsit pentru ce a facut ea.Eu nu am facut altceva decat sa spun ce sa intamplat si cum sa intamplat si am cerut un sfat pentru a-mi rezolva problema.
Acest forum cred ca pentru asta este sa pui o intrebare la o problema pe care o ai si sa speri sa primesti un raspuns la ea si pe cat posibil sa discuti,sa vezi cum o poti rezolva.
Tot ce am spus aicea am spus si in sala de judecata si acolo nu a fost considerat' calomnie' si intrebata fosta daca este adevarat,ea a dat din umeri si dupa aceea cu jumatate de gura a spus DA,atunci de ce trebuie sa fiu eu pedepsit?Inseamna,ca desi legile actuale nu sunt destul de bune in aflarea adevarului,daca ar fi facute de dumneavoastra ar fi un DEZASTRU.Ma scuzati dar aceasta este parerea mea.