avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot sa fac?

In urma cu un an dupa procesul de stabilire drept de vizita,fostei sotii i sa dat dreptul sa ia copilul la ea de sambata pana duminica,in primul si al treilea weekend.Dar nu la luat niciodata,nici nu la sunat,acum de o luna de zile il cauta la scoala in prima pauza.Ce pot sa fac pentru ca ea nu respecta programul de vizita stabilit de instanta si il cauta pe ascuns,invatand si copilul sa minta,sa nu spuna acasa ca il cauta acolo.Pensia de intretinere de cele mai multe ori o trimite mama ei,luna trecuta ea a trimis pensia pentru tot anul 2010 in avans.Mentionez ca eu nu stiu unde locuieste ea in prezent si nici unde lucreaza,din surse nesigure am auzit ca ar lucra prin strainatate periodic.Daca nu stiu exact unde lucreaza,pot sa cer marire de pensie?Banii pe care ii primesc de la ea ii pun intr-un cont al copilului pe care o sa ii dau la majorat.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:40, 10 Aprilie 2010
Eu cred ca lucrurile pot ramane asa...
Chiar daca incercati sa le schimbati nu cred ca veti reusi...

avocat Claudiu Lascoschi
Puteti cere majorarea pensiei de intretinere periodic. Daca nu puteti indica unde lucreaza, sau daca chiar nu lucreaza, pensia va fi calculata, raportat la venitul minim pe economie. Daca ea va indica un loc de munca, instanta va solicita adeverinta de venituri,dupa care se va recalcula pensia.
Buna seara.
Eu nu vreau ca copilul sa fie deranjat in afara orelor stabilite de vizitare si nu mi se pare corect sa nu respecte sentinta data si sa faca de capul ei cum vrea,mai ales ca ii da o educatie proasta,invatandul sa minta,desi eu ma lupt sa ii dau o educatie buna copilului
Pentru a formula o actiune de majorare de pensie trebuieste sa cunoasteti domiciliul fostei sotii pentru a fi citata si locul de munca ,de unde i se va solicita adeverinta de venituri pe ultimele sase luni.
Daca a lucrat in starinatate" la negru",nu aveti cum sa obtineti veiturile realizate de aceasta.
Puteti,in situatia data, sa formulati actiune de majorare a pensiei de intretinere,daca fost sotie este de acord sa plateasca mai mult.
Puteti de asemeni sa solicitati de la DEIP relatii cu privire la domiciliul si la locul de munca al sotiei dvs.
Pe de alta parte o mama,chiar daca a gresit,are drepturi la legaturi perspnale cu copilul,mai ales daca nu este decazuta din drepturile parintesti
In rest ,dvs.apreciati...
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
florin_sebi a scris:

Buna seara.
Eu nu vreau ca copilul sa fie deranjat in afara orelor stabilite de vizitare si nu mi se pare corect sa nu respecte sentinta data si sa faca de capul ei cum vrea,mai ales ca ii da o educatie proasta,invatandul sa minta,desi eu ma lupt sa ii dau o educatie buna copilului

Eu va recomand sa vorbiti cu mamele care se afla in aceasta situatie.
Puteti primi foarte multe sfaturi utile.
Insa nu stiu daca vor fi aplicabile...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Plangere la protectia copilului gm_ignat gm_ignat Situatia e un pic complicata si as dori sa stiu ce as putea face. Sunt casatorita de 8 ani. Sotul a mai fost casatorit. Are si o fata din aceasta casatorie. A ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori AndinNairda AndinNairda Buna seara.Am si eu o intrebare :ce inseamna la concret programul de vizita stabilit in favoarea unui minor?Parintele ce are dreptul la vizitarea minorului in ... (vezi toată discuția)