avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot sa fac?

In urma cu un an dupa procesul de stabilire drept de vizita,fostei sotii i sa dat dreptul sa ia copilul la ea de sambata pana duminica,in primul si al treilea weekend.Dar nu la luat niciodata,nici nu la sunat,acum de o luna de zile il cauta la scoala in prima pauza.Ce pot sa fac pentru ca ea nu respecta programul de vizita stabilit de instanta si il cauta pe ascuns,invatand si copilul sa minta,sa nu spuna acasa ca il cauta acolo.Pensia de intretinere de cele mai multe ori o trimite mama ei,luna trecuta ea a trimis pensia pentru tot anul 2010 in avans.Mentionez ca eu nu stiu unde locuieste ea in prezent si nici unde lucreaza,din surse nesigure am auzit ca ar lucra prin strainatate periodic.Daca nu stiu exact unde lucreaza,pot sa cer marire de pensie?Banii pe care ii primesc de la ea ii pun intr-un cont al copilului pe care o sa ii dau la majorat.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:40, 10 Aprilie 2010
Puteti incerca sa apelati la diriginta sau la conducerea unitatii scolare,aratand ca sotia dvs. nu respecta programul de vizitare a minorului si vine la scoala,fapt care impieteaza asupra pshicului copilului.
Faceti cunoscuta acestora faptul ca ati apela la consult psihologic,eventual aratati-le acte doveditoare de la psiholog si o recomandare a acestuia.
De ce nu incercati sa vorbiti direct cu minorul....sa ii explicati ca nu trebuie sa minta,....dar nici dvs sa nu aveti un comportament care sa il determine sa minta. Nu vad nimic rau in faptul ca minorul este vizitat la scoala in pauza de mama sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Plangere la protectia copilului gm_ignat gm_ignat Situatia e un pic complicata si as dori sa stiu ce as putea face. Sunt casatorita de 8 ani. Sotul a mai fost casatorit. Are si o fata din aceasta casatorie. A ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori AndinNairda AndinNairda Buna seara.Am si eu o intrebare :ce inseamna la concret programul de vizita stabilit in favoarea unui minor?Parintele ce are dreptul la vizitarea minorului in ... (vezi toată discuția)