avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere la protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere la protectia copilului

Situatia e un pic complicata si as dori sa stiu ce as putea face.
Sunt casatorita de 8 ani. Sotul a mai fost casatorit. Are si o fata din aceasta casatorie. A divortat si a "obtinut" copilul, cand fata avea 6 luni. In prezent, mai are cateva saptamani si face 16 ani.
Fosta nevasta e pasibila de inchisoare (are 6 luni cu suspendare). A pierdut orice drept asupra copilului din cauza ca a fost la dezintoxicare la spital Obregia si pentru ca nu a platit absolut deloc pensie alimentara.
Problema este ca de 3 ani de zile a luat legatura cu fata, fara stirea tatalui. Ea nu are nici un drept, conform actului de divort. A inceput sa o influenteze in rau, dovada ca i-au scazut notele fetei (de la premianta a ajuns abia sa treaca clasa), ii cumpara haine pe ascuns, pe ascuns ii da bani, o invata sa minta si altele.
Eu am descoperit de curand aceasta legatura. E normal sa traga la mama ei buna, nu zic nu. Dar doresc ca fata sa termine macar liceul. Adica sa ma mai rabde inca macar 2 ani (sa faca 18 ani).
Si aici nu stiu ce sa fac. Nu am chef sa o bag in inchisoare pe femeie. Ma gandeam sa fac o plangere la Protectia Copilului si poate reusesc sa faca ei ceva, ca fata sa termine scoala.
Am vorbit de multe ori cu fata, dar nu simt ca ma asculta. Ce as putea face ca sa scap de influenta "malefica" ? Dupa ce ia bacalaureatul, poate face ce vrea. Macar stiu ca am facut ce am putut ca sa aiba un start in viata.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:58, 26 August 2015
Sa mearga sa ia minora.
Daca ea insa nu vrea e complicata situatia.
Ar trebui mers cu executor, avocat si psiholog.

O plangere la Protectie poate ajuta si ea sub aspect de influientare a minorei daca ei se vor implica in mod activ.
Tocmai ca nu are cum sa ia minora. Ar trebui sa dea in judecata tatal. Dar ea are deja probleme juridice (am aflat ca nu are dreptul sa paraseasca tara). Si nu va avea castig de cauza. Nici acum nu a platit pensie alimentara, asa ca....
Nu am bani si de avocat , psiholog sau executor. Incercam sa gasesc o metoda eficienta.
Nu puteti impiedica relatiile dintre mama si fiica asa incercati sa le aduceti din zona "ascunsa"/ilicita, in zona acceptata - atractiile negative isi pierd din putere cand nu mai sunt interzise.

In genere, nu aveti cum scapa de influente malefice, la fiecare colt de strada se gaseste cate o astfel de influenta - un iubit, o prietena, un grup de prieteni, tigari, alcool, droguri, sex, etc.
Nu puteti sa va concentrati pe toate. Trebuie sa va concetrati pe copila, in mod consistent, si sa o invatati cum sa se apere singura.

Cred ca sfatul dlui Lascoschi se referea la situatia in care fata e la mama si nu vrea sa vina acasa. Altfel nu vad ce nevoie aveti de avocat si de executor.
Da, la acest lucru ma refeream.

Nu am inteles ce vreti exact.

Doar o hotarare judecatoareasca poate interzice drepturile parintesti si sa se prevada in mod expres interdictia.
In caz contrar dreptul exista.

Am si zis: mama nu are nici un drept sa vada fata FARA acordul tatalui. De fapt, nu cred ca avea voie nici sa ia legatura.
Dar am retinut ideea "lucrului interzis". O sa incerc sa ma axez pe asa ceva. Cum am zis, ma intereseaza sa termine scoala. Dupa, e numai alegerea ei in viata.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara/drept vizita lexyaly lexyaly Am divortat de un an si aproape 2,copilul ramanand in custodia mea dar pe hotararea judecatoreasca nu s-a pus un program de vizita pt tata,ci doar pensia ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva 2015, punere sub interdictie 2015 laur2013 laur2013 Buna ziua, Sunt divortat din anul 2012,in hotarare sa dispus domiciliul minorului la tatal,cu plata de intretinere de catre mama,custodia este comuna.In ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a interzice soțului să vadă copiii în cazul în care suntem despărțiți? KarinaParker KarinaParker Am dreptul de a interzice soțului accesul sa își vadă copiii în cazul în care suntem despărțiți? Nu suntem divorțați pentru ca el nu vrea sa îmi ... (vezi toată discuția)