avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva 2015, punere sub interdictie 2015
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva 2015, punere sub interdictie 2015

Buna ziua,
Sunt divortat din anul 2012,in hotarare sa dispus domiciliul minorului la tatal,cu plata de intretinere de catre mama,custodia este comuna.In ultimi 3 ani mama nu sa implic in nici un fel privind copilul in afara faptului ca eram nevoit ca de fiecare data sa apelez la organele abilitate pentru recuperarea pensie de intretinere.In prezent venind din strainanate fosta sotie imi spune ca are drepturi, si ca poate sa faca ce vrea.Azi am avut un incident de agresiune verbala asupra minorului.La luat de la scoala fara ca eu sa ii dau acordul.Ba din contra agresiunile fizice si verbale cat si amentarile au fost asupra mea,cu precizarea ca isi face dreptate singura si ca nimeni nu are ce sa-i faca.Am depus plangere la politie insa acestia mi-au spus ca poate sa faca ce vrea,ca poate lua copilul cand vrea la orice ora doreste,etc.
Ce pot face in aceasta situatie?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:32, 25 Septembrie 2015
Există un program de vizitare stabilit de către instanță?
nu exista
Ce nu este interzis e permis.
fi mai explicit te rog,
Nu există program de vizită reglementat şi, fiindcă e autoritate părintească comună, mama poate să vadă copilul când doreşte.Pentru a i se interzice să ia copilul de la şcoală fără acordul dvs., ar trebui să existe un program de vizită dat prin hotărâre judecătorească, în care să scrie exact zilele şi intervalele orare în care mama poate lua copilul cu dânsa. Atunci, mama nu are dreptul să-l mai ia când vrea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei exclusive mama si decaderea din drepturile parintesti a tatalui Anda899 Anda899 Buna,sunt mama unui baietel de 6 ani.Nu am fost casatorita,dar avem un copil impreuna,pe care la recunoscut,dar pe cand al mic avea 3 ani,ne-am despartit din ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)
Proces custodie emil78 emil78 copilul se afala in italia fara acordul meu de a locui acolo..as dori dreptul la vizita si comunicare care imi este interzis...se poate face ceva? (vezi toată discuția)