avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces custodie

copilul se afala in italia fara acordul meu de a locui acolo..as dori dreptul la vizita si comunicare care imi este interzis...se poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: emil78 , utilizator 14:05, 22 Septembrie 2015
Buna ziua,
Va puteti adresa instantei romane sa va stabileasca prin sentinta un program de vizitare.
Intrebarea este, de cate ori pe an va puteti duce in Italia sa-l vizitati?
Puteți solicita ca, în cadrul programului de vizitare, instanța să stabilească că puteți lua copilul la domiciliul dvs o perioadă mai lungă în timpul vacanței de vară sau de iarnă.
de 2 ori pe an ma pot duce..problema este ca nu imi da voie mama copilului pt a ma duce se poate sa o dau in judecata?si daca da va trebui sa vina cu copilul aici?
Buna ziua,
V-am spus ca puteti sa va adresati instantei in acest sens.
Nu este obligatorie prezenta nici a minorului nici a mamei la judecata.
Daca atunci cand sunteti in Italia refuza sa va permita accesul la minor va puteti adresa institutiilor abilitate din acea tara aratand sentinta din Romania care trebuie sa fie legalizata si tradusa in italiana de traducator autorizat.
eu trebuie sa o dau in judecata..pentru custodia copilului...nu este nici o cale de intelegere amiabila..o pot face din romania..copilul este cetatean roman si repet sta fara acordul meu acolo?

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti myhaylala myhaylala Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine… am o problema. Sunt divortat din 11.02.2011, din casatoria noastra a rezultat un minor (are 5 ani acum). a ... (vezi toată discuția)
stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre mama... aiulian aiulian Buna ziua , Am şi eu o nelamurire , inainte de a consulta un avocat doresc sa fiu un pic documentat in urmatoarea problemă. Urmează in vară sa ... (vezi toată discuția)