avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am dreptul de a interzice soțului să vadă copiii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am dreptul de a interzice soțului să vadă copiii în cazul în care suntem despărțiți?

Am dreptul de a interzice soțului accesul sa își vadă copiii în cazul în care suntem despărțiți? Nu suntem divorțați pentru ca el nu vrea sa îmi acorde divorțul... Dar am fost sfătuita sa nu îl mai las sa își vadă copiii, impingandu-l astfel sa forțeze el demersurile spre un divorț.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Parintelui i se recunoaste dreptul de a pastra legaturi personale cu copilulcopiii sau/sai, în considerarea ratiuni legate de afectiunea parentala.
Nu aveti dreptul de a interzice sotului sa-si vada copiii. Manifestand un astfel de abuz, nu-l veti determina sa divorteze, el avand posibilitatea de a se adresa instantei in vederea recunoasterii dreptului de a avea legaturi personale cu minorii.
Problema e ca, ca să își vadă copiii eu trebuie sa îl las sa între în casă, lucru pe care nu mai vreau sa îl fac deoarece el cauta tot felul de chestii, se uită prin casă la tot felul de detalii ca să ma denigreze pe mine. Voiam sa fac asta doar pentru a-l împinge pe el sa meargă în instanță pentru ca el nu vrea sa îmi acorde divorțul. Și cine mi-a zis sa ii interzic sa își vadă copiii mi-a spus ca să ii zic ca fără o hotărâre judecătorească sau fără un însoțitor sa nu ii permit asta.

Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti mai departe si o sa pierdeti si copiii.El va strange dovezi video ca in mod intentionat i-ati incalcat dreptul la relatii personale cu copiii,ca ati incalcat dreptul copiilor la ambii parinti, ca ati incalcat vre-o 20 de drepturi si apoi sa nu va mirati ca instanta va incredinta copiii tatalui.
Ce faceti dvs acum era bine sa va faca si el dvs?Dvs v-ati despartit de el, o sa divortati probabil, insa copiii dvs nu au divortat.Cand copiii dvs vor avea sechele o sa intelegeti ca dvs sunteti cauza, cand copilul va avea probleme de comportament sa va uitati in oglinda, acolo e vinovatul.
Daca o sa dati peste cap copilul la scoala dvs sunteti vinovata, copiii cand parintii se despart se gandesc la evadare ,la sinucidere, se automutileaza, se invinovatesc.Cine e vinovat? DVS
DECI nu l mai vreti ok, dragostea cu sila nu se poate , dar copilul sau copiii nu au nici o vina, ei au doi parinti egali, ca doar nu ati ramas gravida pe strada.
În primul rând, domnul nu trebuie să vă acorde divorţul, dvs. îl cereţi şi instanţa decide.
În privinţa vizitării copiilor, nu aveţi dreptul să-i interziceţi să îi vadă, el are drepturi egale cu dvs. în privinţa copiilor.
În acest moment, dacă tatăl ia copiii la plimbare şi nu-i mai aduce la dvs., nu aveţi nici un drept să reclamaţi acest lucru.
În cadrul procesului de divorţ, trebuie să cereţi domiciliul copiilor la dvs şi un program de relaţii pentru tată şi, în paralel, să cereţi prin Ordonanţă preşedinţială, domiciliul copiilor la dvs. Altfel, puteţi fi dvs. în situaţia ca tata să nu vă lase să vedeţi copiii.
Da, când am zis ca nu vrea să îmi acorde divorțul ma refeream la cel amiabil, prin notar. Știu ca trebuie sa merg în instanță. Iar chestia cu accesul interzis asupra copiilor nu sunt de acord nici eu punându-vă în locul lui și neplacandu-mi nici mie situația. Doar am fost sfătuita sa fac asta, dar în sinea mea am știut ca nu e ok. Aici doar am întrebat ca să ma conving dacă are dreptate cine m-a sfătuit. Cel care mi-a zis asta mi-a zis-o în ideea ca să îl împing eu pe soțul meu sa meargă în instanță, ca să nu mai suport eu acele cheltuieli sau sa suport mai puțin.

Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie copii mama2 mama2 Buna ziua, As vrea sa primesc niste opinii legate de urmatoarea situatie. Casatorita de 11-12 ani, mama a doi copii minori (unul de peste 10 ani). In urma ... (vezi toată discuția)
Separarea in vederea divortului aqwszx aqwszx Buna seara, Speta: Familie cu 2 copii. Mama vrea sa divorteze. Tatal nu e de acord. Mama a depus actele pentru divort si vrea sa paraseasca domiciliul ... (vezi toată discuția)
Am declarație acord de la tatăl copiilor valabilă până în 2021 pentru a ieși cu ei din țară. mai am nevoie de acordul lui pentru a-i lua cu mine, să locuim împreună cu noul meu soț? Elena717 Elena717 Buna ziua, Sunt divortata si eu si fostul sot avem 2 copii, un copil nascut in timpul casatoriei, celalat nascut dupa pronuntarea divortului. Un copil are 12 ... (vezi toată discuția)