Am dreptul de a interzice soțului accesul sa își vadă copiii în cazul în care suntem despărțiți? Nu suntem divorțați pentru ca el nu vrea sa îmi acorde divorțul... Dar am fost sfătuita sa nu îl mai las sa își vadă copiii, impingandu-l astfel sa forțeze el demersurile spre un divorț.
proastasatului
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Calm doamna: daca vreti sa divortat doamna, divortati. Nu trebuie domnul sa va acorde divortul. Trebuie sa va adunati probe: martori, sms-uri, mail-uri etc Nu uitati ca motivele de divort sunt una si cele referitoare la programul de vizitare, mai mare, mai mic, sunt alta.
Exista doua variante: una normala si civilizata, in care va intelegeti cu tatal, daca la capitolul relatie tata-copii nu exista probleme majore. A doua varianta, cu scantei si neplacuta: va judecati. Daca se ajunge la a 2a varianta, obligatia dvs apare exclusiv dupa ce exista o hotarare judecatoreasca, deci tatal trebuie sa astepte o hotarare ca sa vada copiii. Ganditi-va bine insa inainte de a decide. Daca incepeti cu "lupta" si tatal va intra in dispozitiv de lupta si o veti duce intr-o batalie si viata va deveni iad. Apoi, daca incepe razboiul, greu se mai ajunge la liniste si pace, caci intre timp, fiecare dintre dvs il va dusmani de moarte pe celalalt. Asa ca, atentie!
Daca faceti un acord notarial sau la mediator aveti grija sa treceti tot ce conveniti in amanunt, zile, ore etc, ca sa evitati sursele de conflict.
proastasatului
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Tocmai de aceea am avertizat utilizator, propunandu-i prima varianta, pe care am descris-o drept normala si civilizata, respectiv cea a intelegerii.
Scelerat trebuie sa fi daca incepi cu procesele sa te astepti ca intre termene sa existe intelegere. Odata ce ai luat-o cu procesele vei avea strict si doar si cand vei obtine in instanta, niciun minut in plus. Cel putin asa cred eu, de aceea fug de procese si plangeri si sfatuiesc pe toata lumea sa se inteleaga. E mult mai bine si pentru copil.
Custodie copii
mama2
Buna ziua,
As vrea sa primesc niste opinii legate de urmatoarea situatie. Casatorita de 11-12 ani, mama a doi copii minori (unul de peste 10 ani). In urma ... (vezi toată discuția)