Am declarație acord de la tatăl copiilor valabilă până în 2021 pentru a ieși cu ei din țară. Mai am nevoie de acordul lui pentru a-i lua cu mine, să locuim împreună cu noul meu soț?
Buna ziua, Sunt divortata si eu si fostul sot avem 2 copii, un copil nascut in timpul casatoriei, celalat nascut dupa pronuntarea divortului. Un copil are 12 ani, un copil are 2 ani. In acte, copiii apar ca locuiesc in apartamentul meu (unde am eu buletinul). In realitate, am locuit cu totii intr-un apartament inchiriat de sotul meu. In momentul de fata eu si copiiii locuim la parintii mei. Ce se intampla daca eu doresc sa ma casatoresc in strainatate? Am nevoie de acordul fostului sot pentru a lua copiii cu mine, sa locuiasca impreuna cu mine si cu noul sot? Mentionez ca detin procura notariala de la fostul sot care imi permite sa scot copiii din tara, valabila pana in 2021.
In mod normal, orice decizie importanta privind copiii ar trebui luata cu acordul tatalui biologic. Inclusiv schimbarea domiciliului ar trebui sa aiba loc tot cu acordul lui.
DVs daca plecati cu copiii o sa fiti reclamata de rapire, pentru ca dvs aveti custodie comuna si nu exclusiva.Tatal probabil are program de relatii personale cu copiii.Daca plecati el cum ii vede?
Deci dvs nu puteti pleca, ganditi-va invers, daca el avea copii si decidea sa plece in Canada ca s-a indragostit de doamna acolo, dvs cum mai vedeati copiii?Daca dvs aveati program la 14 zile va permiteati sa platiti 2 avioane din Canada sa vedeti 2 zile copiii?De doua ori pe luna?
DEci ce nu va place dvs nu-i puteti face nici lui.
Puneti-va in locul lui si o sa-i dati dreptate......DVS puteti sa decide ti pentru dvs pentru copii decideti impreuna sau judecatorul.
Sa presupunem ca plec din tara cu copiii, avand procura notariala care imi permite acest lucru. Odata ajunsa in strainatate (este o tara din UE), hotarasc sa nu mai intorc si copiii raman cu mine. In acest caz, se considera rapire? Nu doresc sa supar pe nimeni si nici sa intru in polemici legate de aspectele morale ale faptei mele, ci as dori raspuns din punct de vedere al legislatiei.
Daca tatal va face plangere penala si va demonstra ca nu ati avut acordul lui pentru a schimba domiciliul copiilor, este posibil ca organele de urmarire penala sa considere a ati savarsit infractiunea de rapire.
Pentru a se analiza daca este sau nu rapire internationala sunt mai multe aspecte de analizat.
Trebuie să mergeți cu actele la avocat și sa discutați pe mai multe paliere de fapt si juridice concrete.
Variantele pot fi diverse.
Ca regula, 99% din rapirile internaționale se admit de instanțe.
Ca sa va încadrați pe 1% ca excepție trebuie să aveți totul perfect pus la punct întrucât în caz contrar intrați pe 99%...
Mai trebuie analizată si legislatia țării respective pentru a nu avea si mai mari probleme legale.
Nu e asa simplu cum.credeti si este de discutat cu avocatul cam 2 ore.