avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am declarație acord de la tatăl copiilor valabilă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am declarație acord de la tatăl copiilor valabilă până în 2021 pentru a ieși cu ei din țară. Mai am nevoie de acordul lui pentru a-i lua cu mine, să locuim împreună cu noul meu soț?

Buna ziua, Sunt divortata si eu si fostul sot avem 2 copii, un copil nascut in timpul casatoriei, celalat nascut dupa pronuntarea divortului. Un copil are 12 ani, un copil are 2 ani. In acte, copiii apar ca locuiesc in apartamentul meu (unde am eu buletinul). In realitate, am locuit cu totii intr-un apartament inchiriat de sotul meu. In momentul de fata eu si copiiii locuim la parintii mei. Ce se intampla daca eu doresc sa ma casatoresc in strainatate? Am nevoie de acordul fostului sot pentru a lua copiii cu mine, sa locuiasca impreuna cu mine si cu noul sot? Mentionez ca detin procura notariala de la fostul sot care imi permite sa scot copiii din tara, valabila pana in 2021.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 08:19, 19 Iulie 2018
Buna ziua,

In mod normal, orice decizie importanta privind copiii ar trebui luata cu acordul tatalui biologic. Inclusiv schimbarea domiciliului ar trebui sa aiba loc tot cu acordul lui.

Daca nu va intelegeti, va decide instanta.

O zi buna!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DVs daca plecati cu copiii o sa fiti reclamata de rapire, pentru ca dvs aveti custodie comuna si nu exclusiva.Tatal probabil are program de relatii personale cu copiii.Daca plecati el cum ii vede?
Deci dvs nu puteti pleca, ganditi-va invers, daca el avea copii si decidea sa plece in Canada ca s-a indragostit de doamna acolo, dvs cum mai vedeati copiii?Daca dvs aveati program la 14 zile va permiteati sa platiti 2 avioane din Canada sa vedeti 2 zile copiii?De doua ori pe luna?
DEci ce nu va place dvs nu-i puteti face nici lui.
Puneti-va in locul lui si o sa-i dati dreptate......DVS puteti sa decide ti pentru dvs pentru copii decideti impreuna sau judecatorul.
Sa presupunem ca plec din tara cu copiii, avand procura notariala care imi permite acest lucru. Odata ajunsa in strainatate (este o tara din UE), hotarasc sa nu mai intorc si copiii raman cu mine. In acest caz, se considera rapire? Nu doresc sa supar pe nimeni si nici sa intru in polemici legate de aspectele morale ale faptei mele, ci as dori raspuns din punct de vedere al legislatiei.
Daca tatal va face plangere penala si va demonstra ca nu ati avut acordul lui pentru a schimba domiciliul copiilor, este posibil ca organele de urmarire penala sa considere a ati savarsit infractiunea de rapire.
Pentru a se analiza daca este sau nu rapire internationala sunt mai multe aspecte de analizat.
Trebuie să mergeți cu actele la avocat și sa discutați pe mai multe paliere de fapt si juridice concrete.
Variantele pot fi diverse.
Ca regula, 99% din rapirile internaționale se admit de instanțe.
Ca sa va încadrați pe 1% ca excepție trebuie să aveți totul perfect pus la punct întrucât în caz contrar intrați pe 99%...

Mai trebuie analizată si legislatia țării respective pentru a nu avea si mai mari probleme legale.
Nu e asa simplu cum.credeti si este de discutat cu avocatul cam 2 ore.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Imi doresc sa ma transfer in ue insa... nu imi da acordul pt copilul minor. Mary0903 Mary0903 Buna! Sunt mama a unui copil de 3a si 8l si sunt divortata. Vreau sa stiu cum pot face si daca exista o solutie sa pot lua copilul cu mine - din Romania in ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Vacanta cu minorul neautorizata taticul taticul Stimati consilieri, urmaresc forumul cu dreptul familiei, cam de 1 an de zile, si pentru ca va apreciez parerile france si pertinente pe care le-ati ... (vezi toată discuția)