avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu imi pot vizita la scoala fata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu imi pot vizita la scoala fata

Buna ziua

Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in timpul pauzelor sa imi vad fetita de 7 ani? Motivul lor e ca "nu respect programul de vizita".
Mentionez ca sunt divortat si scoala a fost pana nu demult singurul loc unde imi puteam vedea fata, fosta nevasta nerespectandu-mi prgramul de vizita dat de instanta.
In programul de vizita scrie ca imi pot vedea fata in primul si al treilea weekend din luna si in prima jumatate a vacantelor scolare "la domiciliul meu".
Bun, si la scoala am sau nu voie sa o vizitez?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: cornelmunteanu2000 , utilizator 12:15, 27 Mai 2014
Nu, atâta timp cât mama copilului ori conducerea unității de învățământ nu vă permit acest lucru.
Scoala nu e loc de vizita, o vedeti dupa orele de curs. La scoala mergeti sa va interesati de rezultatele copilului , sa stati de vb cu invatatoarea, cu directorul..
Puneti in executare hotararea prin care aveti acel program de vizita.
La scoala nu, pentru ca prin hotararea judecatoreasca s-a stabilit dreptul de vizita la domiciliul dvs.si nu la scoala.
Daca mama va impiedica in mod repetat sa va exercitati dreptul de vizita stabilit conform hotararii judecatoresti, aveti posbilitatea sa formulati plangere penala impotriva acesteia pentru savarsirea infarctiunii prev de art.379 al.2 .cpen.- nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului si/sau sa puneti in executare hotararea prin intermediul unui executor judecatoresc.
Nu vreau sa il descurajez pe @mihaifurgi, dar eu am facut aproximativ 15 plangeri penale impotriva fostei sotii pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului si nu a patit nimic. A primit tot atatea NUP-uri.
Nici mama nu are voie, cred, sa viziteze copilul la scoala. Awsa ar trebui facut prin regulamentul intern al institutiei, motivul fiind ca destabilizeaza emotional copilul si ii creeaza o stare de neliniste, facand dificila regruparea atentiei.
Nimeni si nimic, in afara de educatori, nu ar trebui sa interactioneze cu copiii dupa intrarea lor in gradinita, scoala, mai ales la varste mici, adica pana pe la adolescenta, asa...

Rolul pauzei este altul, asa cum rolul unei pauze in programul nostru de munca nu e sa ne certam cu prietenii sau nevestele. E ca sa ne relaxam si, asa cum stim toti, ne creeaza o dificultate in concentrare o cearta personala recenta, darmite unui copil!!

Pe de alta parte, faceti imposibilul si puneti hotararea aceea in aplicare; e cam proasta daca e tot ce scrie in ea, dar macar asa... incercati sa stabiliti o rutina cu copilul.
Faceti o notificare, mergeti la un executor etc.

Alte discuții în legătură

Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ? Considerati ca dreptul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cei din scoala credsper credsper Sunt divortata si fetita, 10 zile este la tata-l ei, si 4 zile la mine.Si eu ma duc la scoala sa o vizitez pt. a sti ce mai face si daca are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)