avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu cei din scoala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu cei din scoala

Sunt divortata si fetita, 10 zile este la tata-l ei, si 4 zile la mine.Si eu ma duc la scoala sa o vizitez pt. a sti ce mai face si daca are nevoie de ceva, mai ales ca ea imi tot cere sa ma duc sa o vad. Dar, o femeie de serviciu de la scoala, imi face probleme. Adica: Ii spune directoare-i ca eu ma duc sa o vad pe fetita si intru in scoala, in pauza si ma duc sa o vad. Si cica, nu este voie sa intru in scoala. Dar, am fost la directoarea si i-am spus ca fetita vrea sa o vad, si eu ma duc in pauza sa o vad, nu in timpul orelor. A fost de acord,caci nu exista lege in care sa-mi interzica ca nu am voie sa intru in scoala sa ma interesesz, de fetita mea. Si a fost de acord directoarea scolii, ca in pauza sa o vad. Dar, femeia de serviciu din nou s-a dus la directoarea si a parat ca am venit mai repede(si am ajuns mai repede) si ca am stat in scoala timp de 30 de minute mai mult, pana a venit pauza. Caci afara este frig, si nu am putut sa stau afara, si portarul m-a lasat inauntru, pana se suna de pauza.Am 6 operatii, si nu pot sta prea mult in picioare. Dar, femeia de serviciu i-a spus, si acum mi-a interzis sa intru in scoala, pana se face pauza. Asa nu se mai poate. Caci de ce directoarea, asculta de o femeie de serviciu? As vrea sa-mi raspunde-ti:
1. Exista legi in care sa arate ca directoarea are dreptul, ca ea sa interzica sa intru in scoala, si sa o vad pe fetita?
2. As vrea sa-mi scrieti codul legi,sau numarul lui, unde sa caut ca exista legi, in care directoarea are dreptul,sa faca ea ,legi in scoala, dupa placul ei si dupa cum spune o femeie de serviciu.
3. Si daca ajung mai repede la scoala,caci eu stau in comuna Floresti, iar scoala este in cartierul Dambu Rotund, este departe, si ajung mai repede, unde scrie ca trebuie sa stau afara in frig sau in ploaie, pana-n pauza?
Va rog sa-mi scrieti si dovezi,nu numai cuvinte. Vreau sa stiu unde scrie legile in care sa citesc si sa arat directoare-i ,ce legi sunt pt. scoala. Si vreau sa stiu cu argumente reale, ca directoarea are dreptul sa-si faca legi, dupa bunul ei plac in acea scoala. Fetita mea, nici nu concepe, ca eu nu ma duc sa o vizitez,iar in divort specifica, clar, ca eu am dreptul sa o vizitez si sa ma ocup de ea. Chiar daca fostul meu sot a castigat-o.Va multumesc si astept raspuns. La revedere si o zi frumoasa.
Cu respect, Elisabeta.
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 13:34, 25 Martie 2012
In baza legii educatiei nationale se intocmeste un regulament cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant, care se emite prin ordin al ministrului invatamantului. Pe baza lui fiecare scoala isi elaboreaza propriul regulament de ordine interioara, aprobat in consiliul scolii. Din cate stiu, in general se interzice accesul persoanelor straine in incinta scolii in timpul orelor de curs. Directoarea nu isi face lege, ea probabil actioneaza in baza regulamentului. Solicitati sa vi se dea sa cititi regulamentul de ordine interioara al scolii, daca nu este cumva afisat in incinta.
Subscriu răspunsului oferit de domnul avocat.
Din experiență proprie vă pot spune că accesul părinților nu este permis în școală în timpul orelor pe motiv că așteaptă pauza ca să-și vadă copilul. Degeaba v-a lăsat portarul din cauză că afară vremea era cum era. Dumneavoastră nu aveți dreptul să stați pe coridoarele școlii sau în curte. Puteți doar în pauză. Va trebui să vă sincronizați și să veniți la școală atunci când e pauză.

Regulamentul de ordine interioară al unității școlare respective vă poate lămuri în acest aspect, însă majoritatea școlilor au interzis ca părinții sau persoanele străine să aștepte pe coridoare sau în curtea școlii. La urma urmei, dumneavoastră ca și orice alt părinte sunteți o persoană străină.
La fel de bine, chiar dacă în Regulamentul de ordine interioară nu este specificat cu exactitate despre accesul părinților (în pauze sau despre unde pot sta aceștia dacă ajung mai repede) consiliul profesoral se poate întruni imediat și pot adăuga Regulamentului puncte noi și concrete cu privire la acest aspect.
Sfatul meu este să discutați pașnic atât cu doamna director, să-i explicați situația (încă o dată), dar și cu femeia de serviciu.
Încercați să faceți abstracție de femeia de serviciu care v-a ”pârât”, pentru că dacă nu era ea, putea fi portarul sau chiar un cadru didactic (chiar cadrul didactic de serviciu pe școală) care vă putea scoate afară și avea tot dreptul.
De altfel, gândiți-vă că fata dumneavoastră trebuie să petreacă timpul pauzei și cu colegii ei, cu ceilalți copii. Prin faptul că veniți la ea zilnic, în pauză/pauze puteți să cădeți în cealaltă extremă și anume, ca fata să nu se concentreze la ore pentru că se gândește că dumneavoastră veți veni, și abia așteaptă să se termine ore ca să vă vadă.
E greu, vă cred, dar gândiți-vă și la aspectele pe care vi le-am scris.
Discutați pașnic și încercați să respectați programul pauzelor.
Va scriu cu indignare la ce aud.Locuiesc in SUA de ceva vreme si va spun ca aici Asa ceva nu se intampla .Poti vizita oricand copilul tau pe baza actului de Identitate .Exista bineanteles si o receptie unde poti astepta copilul si unde te legitimizi.Ceea ce se intampla in multe scoli din Romania se numeste lips a de civilizatie.Va doresc mult curaj,iar pe femeia de servici trimiteti-o acolo unde ii este treaba .Nu are ce cauta in locul portarului, nu asta e treaba ei .Puneti in vedere d-nei director ca femeia nu munceste unde ar trebui si ca sta in loc Sa lucreze, luandu-si responsabilitati care nu sunt ale ei.In SUA femeia de servici nu se ocupa de paza scolii doar de curatenie si nici nu are dreptul Sa se poarte urat cu nici o persoana care intra in scoala.Curaj
Ca vorbim de o scoala, de un minister, de o primarie...femeia de servicu este ea insasi o ...institutie, un produs anacronic al Epocii de Aur (a se citi a Epocii de Mizerie si Indobitocire).
Ea stie tot, ea face cafelele pentru sefi, profesori, etc., aduce ziarele, e in centrul angrenajului de pile si relatii intr-o institutie si asa mai departe...Citind mesajul persoanei din USA, am zâmbit amar. Imposibil de facut o comparatie cu un sistem care n-a cunoscut Comunismul...EI (occidentalii) nu inteleg cum e posibil sa se intample asa ceva intr-o scoala...NOI la fel dar in sens invers. Oricum, in Romania e ''bine'' sa nu ne punem rau cu institutiile...Situatiei relatate de doamna care a initiat mesajul i se potriveste foarte bine al 2-lea raspuns pe care l-a primit. Doamna, ''inghititi-va'' revolta si incercati sa fiti diplomata. Veti castiga mai mult cu ei...Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Interdictie parasire scoala IvascuMarian IvascuMarian Buna ziua, Ma numesc Ivascu Marian am 17 ani sunt elev la liceul cu program economic si deschid acest subiect pentru a va expune urmatoarea situatie. Liceul ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? ContSters48964 ContSters48964 In urma cu o saptamina am facut urmatoarea sesizare la politie: \" Conform art.246 Cod Penal,fapta functionarului public,care,in exercitiul ... (vezi toată discuția)