avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate Marian Tudor

Activitate Marian Tudor

Si daca mostenitorii nu au si ei numele de familie Sgarbura-Frunza cum avea bunicul au doar Sgarbura, doar pe certificatul de deces al bunicului scrie Sgarbura-Frunza, pe certificatul mostenitorilor de nastere la numele de familie al tatalui scrie doar Sgarbura, ce se poate face?
Au fost facute foarte multe greseli.

raluk0207 a scris:

Acum 31 de ani, era Notariatul de Stat.
Nici dacă ar mai fi fost notarul în activitate, nu ar fi putut sa rectifice el certificatul.
Trebuie sa mergeți la Camera Notarilor Publici de care aparține județul unde defunctul a avut ultimul domiciliu și solicitați o incheiere de rectificare.
În cadrul Camerei, exista anumiți notari desemnați cu rectificarea certificatelor de moștenitor, eliberate de fostul Notariat de Stat.

Bunicul meu a decedat in urma cu 31 de ani, s-a facut taxa de succesiune dupa 1 an de la deces, si tocmai acum s-a citit acest act. Numele bunicului meu este scris gresit ( pe taxa de succesiune este trecut Sgarbura Petre, iar pe certificatul de deces Sgarbura-Frunza Petre, si a unuia dintre mostenitori )Notarul care a facut aceasta greseala a iesit la pensie, nu mai lucreaza, cum se poate proceda?
Din pacate notarul care a gresit numele nu cred ca mai traieste, actul a fost facut acum mai bine de 30 de ani, si tocmai acum 2 luni a fost citit

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, rectificarea numelui se face la si de catre notarul care a intocmit actul gresit.

Buna ziua, am si eu o intrebare. Este facuta taxa de succesiune dupa bunicul meu, in care sunt trecuti doar copii lui, dar unul din ei are numele gresit (in loc de Cristian scrie Cristina) cum ar putea sa se rezolve cu modificarea numelui. Si inca ceva bunica mea (nu erau casatoriti cu acte) are un titlu de proprietate pe care scrie si numele ei (in taxa de succesiune nu este trecuta) ea s-a recasatorit (tot fara acte) ei ar avea dreptul la casa sau pamanturi?