Cand trebuie sa dau examenul de redobandire?
In data de 17 februarie, am fost vinovat de un accident cu vatamare corporala din culpa, neacordare de prioritate ,deschis dosar penal care am inteles ca se va clasa in termen de 90 de zile deoarece persoana vatamata a primit un numar de 7 zile de ingrijire medicala.
Accidentul a fost cu 0 alcool si drugtest negativ.
Suspendare de 180 de zile, si am inteles ca e obligatoriu sa sustin examenul de redobandire.
Am primit dovada de circulatie, care a fost valabila pana pe data de 3 martie, care am ales sa nu o reinnoiesc deoarece in perioada asta de 90 de zile cat este dosarul in cercetare, fiecare zi in care eu nu am dovada de circulatie valabila se considera suspendare.
Iar in momentul in care ma duc la politie cu dovada solutionarii dosarului penal care va veni prin posta, o sa mi se scada din perioada de 180 de zile fiecare zi in care nu am avut dovada de circulatie.(deci idupa capul meu, daca nu reinnoiesc dovada, suspendarea mi-a inceput in data de 3 martie, si tine pana pe 3 septembrie, nu?)
Am citit pe net urmatoarele afirmatii, si am urmatoarele intrebari:
1.Examenul trebuie sustinut in primele 20 de zile de suspendare (se aplica doar la contraventii sau si in cazul meu?)
Daca se aplica in cazul meu, se considera inceperea suspendarii ca fiind 3 martie deoarece atunci mi-a expirat dovada, si a inceput perioada de suspendare? si trebuie sa sustin examenul pana pe 23 martie? sau cele 20 de zile incep in momentul in care primesc clasarea dosarului? care poate fi oricand in urmatoarele luni.
2.Examenul poate fi sustinut oricand in perioada celor 180 de zile, iar daca nu e sustinut pana la finalul suspendarii se prelungeste automat cu 30 de zile. Daca e valabil ce am scris aici la punctul 2, sunt linistit.
Doar ca nu stiu care dintre cele doua variante mi se aplica.
Va multumesc.
Dat in judecata in urma unui accident auto.
Am fost responsabil de un accident auto. neacordare de prioritate.
Dupa accident, sotul femeii care conducea, a devenit foarte agresiv verbal, a aruncat cu amenintarii de tot felul, am fost si luat de gat la un moment dat, noroc cu martorii care l-au tinut departe de mine.
Tin sa mentionez ca eu am fost foarte calm tot timpul, si am incercat sa pastrez distanta de acesta
Sotia din cate am inteles, se afla in afara oricarui pericol, o doare o incheietura, si are probleme cu ligamentele.
Am fost sunat de sot, la cateva zile dupa si mi-a zis ca daca nu ne intalnim ca sa rezolvam "amiabil", o sa ma dea in judecata.
Deoarece el sigur nu o sa fie multumit cu despagubirea primita de la RCA, ca eu le-am stricat concediul, si ca sistemul medical din Romania nu e bine pus la punct, si a fost nevoit sa cheltuiasca o gramada de bani la privat pentru investigatii. Eu stiam ca daca nu e multumit de oferta RCA, se duce in proces cu cei de la asigurari, nu cu mine. El insista in continuare sa ne intelegem amiabil.
Are temei pentru a ma da in judecata? Daca da, are sanse la castig de cauza? In contextul in care accidentul a fost cu alcoolemie 0, drug test negativ, asigurare si itp valabil.