avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate mihaitza_unoi

Activitate mihaitza_unoi

Stimate Domn(a),

Situatia mea se prezinta in felul urmator :
in septembrie 2008 masina proprietate personala Dacia Logan(valoare factura achizitie 28927.89 Ron cu TVA) a fost accidentata (avariata) de un asigurat RCA la BCR asigurari .
In urma ducerii intr-un service autorizat Dacia (Auto Cobalcescu) care are decontare directa cu societatea de asigurari Bcr ,mi s-au comunicat urmatoarele de dl inspector de daune (Ilincas Horatiu) :
1. Valoarea reparatiei fiind de 6526 Euro cu tva (24242 Ron) Bcr nu se despagubeste decat aproximativ 3000 de Euro din valoarea reparatiei deoarece exista un nou calcul RCA.

Intrebarea mea ca platitor de taxe si impozite este urmatorea : Cum este posibil ca o masina fabricata 2007 cu doar 18000 de KM sa fie despagubita cu doar o suma atat de mica (aprox 3000 Euro) ?!

Va rog respectuos in acest sens sa-mi dati un exemplu de calcul concret la valorile prezentate mai sus pentru a sti daca merg mai departe in instanta cu acest caz sau nu !

In speranta unei bune colaborari ,

Paun Mihai

0766190110

Am avut un accident din vina unei persoane asigurata la BCR Asigurari. Reparatia costa 6500 de euro la o Dacia Logan luata de un an de zile pe care am luato cu 8600 euro.
Cei de la Bcr imi despagubesc decat 3500 de euro din devizul de 6500 de euro dat de Dacia Cobalcescu.
Ei insista sa imi mute dosarul rca pe casco care este tot la Bcr dar eu nu sunt de acord. Ei spun ca este data o lege in monitorul oficial 139din2008 legata de calculul pagubei.
Sincer eu nu am gasit asa ceva
intrebarea mea este:
1.Ce trebuie facut pt a continua?Sa il dau pe omu care ma lovit in judecata?Sau pe cale amiabila o intelegere?
2.Bcr este o companie care nu despagubeste si fraiereste lumea?
Va multumesc si astept raspunsul.