avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rca la Bcr inselatorie?!sau corectitutine?!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rca la Bcr inselatorie?!sau corectitutine?!

Stimate Domn(a),

Situatia mea se prezinta in felul urmator :
in septembrie 2008 masina proprietate personala Dacia Logan(valoare factura achizitie 28927.89 Ron cu TVA) a fost accidentata (avariata) de un asigurat RCA la BCR asigurari .
In urma ducerii intr-un service autorizat Dacia (Auto Cobalcescu) care are decontare directa cu societatea de asigurari Bcr ,mi s-au comunicat urmatoarele de dl inspector de daune (Ilincas Horatiu) :
1. Valoarea reparatiei fiind de 6526 Euro cu tva (24242 Ron) Bcr nu se despagubeste decat aproximativ 3000 de Euro din valoarea reparatiei deoarece exista un nou calcul RCA.

Intrebarea mea ca platitor de taxe si impozite este urmatorea : Cum este posibil ca o masina fabricata 2007 cu doar 18000 de KM sa fie despagubita cu doar o suma atat de mica (aprox 3000 Euro) ?!

Va rog respectuos in acest sens sa-mi dati un exemplu de calcul concret la valorile prezentate mai sus pentru a sti daca merg mai departe in instanta cu acest caz sau nu !


In speranta unei bune colaborari ,

Paun Mihai

0766190110

Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:23, 16 Noiembrie 2008
Valoarea maxima a despagubirii o puteti determina si singur pe baza ordinului nr. 8/2008 al CSA. Pentru formularea unei opinii asupra valorii despagubirii ce vi se poate acorda este necesara cunoasterea intregului dosar de dauna. Dvs. ati prezentat doar o parte din continutul acestuia. Va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui expert tehnic auto judiciar, care sa prezinte atat profesionalism cat si seriozitate.
Va doresc succes.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar rca la bcr mihaitza_unoi mihaitza_unoi Am avut un accident din vina unei persoane asigurata la BCR Asigurari. Reparatia costa 6500 de euro la o Dacia Logan luata de un an de zile pe care am luato cu ... (vezi toată discuția)
Problema cu asigurarea lauricafl lauricafl Vreau sa va dau doua exemple. O masina din 1990, motor 1,9 TDI - RCA anual 600 RON A doua din 2009, motor 1,9 TDI - RCA anual 600 RON. ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurari bahama400 bahama400 Am si eu cateva probleme de ridicat in ceea ce priveste acordarea despagubirilor pe o polita RCA. Despre ce e vorba... Am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)