avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar RCA la BCR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar RCA la BCR

Am avut un accident din vina unei persoane asigurata la BCR Asigurari. Reparatia costa 6500 de euro la o Dacia Logan luata de un an de zile pe care am luato cu 8600 euro.
Cei de la Bcr imi despagubesc decat 3500 de euro din devizul de 6500 de euro dat de Dacia Cobalcescu.
Ei insista sa imi mute dosarul rca pe casco care este tot la Bcr dar eu nu sunt de acord. Ei spun ca este data o lege in monitorul oficial 139din2008 legata de calculul pagubei.
Sincer eu nu am gasit asa ceva
intrebarea mea este:
1.Ce trebuie facut pt a continua?Sa il dau pe omu care ma lovit in judecata?Sau pe cale amiabila o intelegere?
2.Bcr este o companie care nu despagubeste si fraiereste lumea?
Va multumesc si astept raspunsul.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:23, 14 Noiembrie 2008
Daca accidentul de circulatie s-a produs dupa data de 16 iunie 2008 calculul despagubirii precum si valoarea maxima a acesteia sunt reglementate de ordinul nr. 8/2008 al CSA. Studiati-l si veti gasi raspuns la toate problemele si puteti verifica calculele asiguratorului. Intrucat nu ati furnizat datele necesare nu pot sa ma pronunt asupra valorii despagubirii.
De asemenea trebuie sa va lamuriti de unde provine diferenta de 3000 euro.

Referitor la intrebarile Dvs.
1) Trebuie sa va lamuriti de unde provine diferenta. Daca provine dintr-o eroare de calcul sau din alte cauze ce depind de societatea de asigurare adresati-va acesteia solicitandu-le calculul corect. Daca refuza si Dvs. sunteti convins ca greseala le apartine dati-i in judecata. Pentru diferenta ce nu va fi platita de societatea de asigurare, in vederea recuperarii adresati-va persoanei vinovate de producerea accidentului. Mai intai pe cale amiabila si apoi, dupa nu reusiti, prin instanta.
2) In calitate de expert tehnic judiciar auto am avut ocazia sa efectuez expertize tehnice in care au fost implicate aproape toate societatile de asigurare. BCR asigurari este in top 3 in ceea ce priveste corectitudinea. Cu conditia ca pagubitul sa fie si el corect. Ma refer la sucursala din Brasov. Pentru celelalte sucursale nu bag mana in foc.

Va doresc numai bine.

ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2008
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
eu cred ca ei cam fenteaza la modalitatea de calcul a valorii masinii avariate - ca sa o scoata la o valoare cat mai mica. degeaba se platesc asigurari rca? eu zic, daca te tin nervii, sa-i dai in judecata, lucru pe care si eu am sa-l fac foarte curand. nu stiu ceilalti asiguratori cum sunt, dar de bcr a ramas doar sigla (brand-ul). citeste [ link extern ] !
andrusca.constanta a scris:

eu cred ca ei cam fenteaza la modalitatea de calcul a valorii masinii avariate - ca sa o scoata la o valoare cat mai mica. degeaba se platesc asigurari rca? eu zic, daca te tin nervii, sa-i dai in judecata, lucru pe care si eu am sa-l fac foarte curand. nu stiu ceilalti asiguratori cum sunt, dar de bcr a ramas doar sigla (brand-ul). citeste [ link extern ] !

Va doresc succes in actiunea ce aveti de gand s-o faceti.
In ceea ce priveste plata de catre asigurator a intregului deviz de reparatii se poate discuta foarte mult. Depaseste scopul acestui forum. Exista argumente atat pro cat si contra.
Numai bine.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca la bcr inselatorie?!sau corectitutine?! mihaitza_unoi mihaitza_unoi Stimate Domn(a), Situatia mea se prezinta in felul urmator : in septembrie 2008 masina proprietate personala Dacia Logan(valoare factura achizitie ... (vezi toată discuția)
Oferta despagubire rca alinailiescu89 alinailiescu89 Buna ziua. In data de 18.03.2019, sotul a fost implicat intr-un accident in care a fost nevinovat. Soferul vinovat are asigurarea la Generali, asa ca de aici ... (vezi toată discuția)
Accident - probleme firma de asigurari gmihaela_21 gmihaela_21 in data de 13.08.2008 prietenul meu a avut un accident de circulatie (circula pe drum cu sens unic, cu prioritate. din stanga de pe un drum fara prioritate i-a ... (vezi toată discuția)