avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident - probleme firma de asigurari
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident - probleme firma de asigurari

in data de 13.08.2008 prietenul meu a avut un accident de circulatie (circula pe drum cu sens unic, cu prioritate. din stanga de pe un drum fara prioritate i-a iesit in fata o dubita, iar el a franat, dar nu a apucat sa opreasca, lovindu-l pe cel cu dubita). masina este avariata in fata destul de tare, iar reparatia costa destul de mult. domnul de la firma de asigurari a fost si a constat daunele, dupa aceea a zis ca ei refuza sa suporte reparatia masinii deoarece este veche si costa mult (este un ford mondeo din 1994). a zis ca o sa incadreze masina la daune totale si ca o sa plateasca doar 6500 lei. partea proasta este ca masina era pusa de vanzare pe mai multe site-uri, vroiam sa o vindem sa luam una mai noua. intrebarea mea este daca pot da in judecata firma de asigurari, sau pe tipul cu duba iar el la randul lui sa dea in judecata firma de asigurari?

Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:05, 7 Decembrie 2008
banuiesc ca fordul a fost avariat?!
depinde de contractul de asigurare....ce scrie in acel contract in cazul avariilor sau a avarierii totale?
ca sa va reparati paguba, ideea ar fi sa porniti proces impotriva celui cu dubitza si a firmnei de asigurari.
sugerez sa-i chemati in instanta pe amandoi, ca sa va fie mai usoara procedura...mai ales daca si cel cu dubitza avea asigurare.

av. vasilescu
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
da, fordul a fost avariat. nu stiu ce scrie in contractul de asigurare, noi am fost la firma de asigurari unde are cel cu dubita asigurarea (la unita) si cei de acolo refuza repararea masinii. cu 6500 de lei cat dau ei nu putem repara nici masina nici sa ne luam alta. mie nu mi se pare logic din moment ce tipu cu dubita plateste asigurare, cei de la asigurari sa refuze repararea. noi ramanem si fara masina reparata, nu mai avem nici ce vinde, de mai mjult de o luna am depus cerere pt cei 6500 de lei, ne-a spus ca in maxim 3 saptamani o sa-i vireze in cont, lucru care nu s-a intamplat
noi am vorbit cu un avocat dar el zice ca o sa calculeze si el suma care ne-o dau cei de la asigurari si daca cei de la asigurari au gresit calculul atunci zice ca ii putem da in judecata doar pentru diferenta dintre calculul facut de asigurari si calculul facut de el
avem sanse de castig daca ii dam in judecata, pe tip si pe asigurari? macar diferenta de suma de la 6500 lei pana la pretul de piata al masinii, din moment ce masina era de vanzare?
In cazul asigurariloe RCA, ordinul nr. 8/2008 stabileste ce se despagubeste si ce nu. De asemenea stabileste limita maxima a despagubirii. Neavand date concrete nu pot sa-mi exprim punctul de vedere.
Puteti da in judecata pe conducatorul celuilalt autovehicul pentru diferenta dintre valoarea reparatiei si suma acordata de societatea de asigurare. In ceea ce priveste sansele de castig, problema este discutabila. Exista argumente si pro si contra.
Numai bine va doresc
ing. Ioan Ciobanu
va multumesc pentru raspunsuri. o sa asteptam sa vedem ce zice avocatul dupa ce verifica toate actele
au trecut 2 luni fara 10 zile si minunata firma de asigurari unita inca nu ne-a bagat banii in cont.........si nici avocatul nu mai da nici un semn de viata......
sfatuiesc pe oricine vrea sa-si faca asigurare rca SA NU FACA LA FIRMA UNITA!!!
sunam la sediul din alba iulia, ne zice ca in 2-3 zile baga banii......sunam la bucuresti la serviciul daune, ne zice sa sunam la timisoara........sunam la timisoara, ne zice ca numai luni vine directorul.....si ca mai are inca 50 de dosare, sa avem rabdare..........am tot avut rabdare, dar tot fara masina suntem si fara bani
dar banuiesc ca asta este minunata noastra tara, cu minunatele ei legi

Alte discuții în legătură

Dosar rca la bcr mihaitza_unoi mihaitza_unoi Am avut un accident din vina unei persoane asigurata la BCR Asigurari. Reparatia costa 6500 de euro la o Dacia Logan luata de un an de zile pe care am luato cu ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie. ovi2005_cj ovi2005_cj Am avut un accident de circulatie in care am fost lovit din spate si proiectat in vehiculul din fata mea, astfel masina mea a fost avariata si in fata si in ... (vezi toată discuția)
Astra asigurări: bani insuficienți pentru regie proprie klc716 klc716 Bună ziua. Am o problemă legată de un dosar de daună auto deschis la Astra Asigurări. În urmă cu aprox. 4 luni, mașina mea (Ford Focus 2002) a fost ... (vezi toată discuția)