Buna seara . Am o rugaminte .
Cetatean roman vinde un apartament din Bucuresti la un cetatean austriac . Contractul de vanzare cumparare efectuat la notar in Austria . intre cei doi. Intrebarea mea este : Acest contract de vanzare cumparare poate fi legalizat . tradus ... autentificat ....luat in considerare legal de Consulatul roman din Salzburg pentru devenii act legal pentru notarii din Romania ??
Vai , vai , cata dreptate aveti ... ma bucur ca mi ati deschis mintea , pentru ca eu nu am trecut niciodata prin procese , si nici nu cunosc legile sau procedurile legale din Romania . Am sa incerc sa-l lamuresc ca mai intai sa divorteze . ( solutia cea mai avantajoasa pentru el ) apoi sa vanda apartamentul . Eu cu domnul suntem de 42 de ani . El e un om foarte calm ( Ardelean ...ha ha ) este Dr in Fizica ,( a lucrat la Fizica Atomica la Magurele ) , de o inteligenta rara ... Si sincer, numai din COMODITATE nu a divortat pana acum , nici eu nu i-am impus ( eu fiind necasatorita si mai tanara cu 12 ani ) , dar vedeti d-voastra ; ca esti sau nu esti casatorit cand 2 oameni se inteleg , si se RESPECTA . totul dureaza . Si ....sincer imi pare rau ca o da afara .... a jutat-o cat a putut .... eu nu m-am opus .... dar si doamna trebuia sa inteleaga situatia , sa nu-si faca iluzii ., .. si de aceea s-a ajuns une s-a ajuns . Domnul si Doamna au peste 80 ani , ce sa mai astepte ......... care moare primul ( Doamne iarta-ma ) MII DE MULTUMIRI , si SANATATE va doresc
Pana aici totul e clar . Acum spuneti - mi legal , adica cum e legea . Domnul , a iesit la pensie in 2009 si de buna voie , a acceptat ca aceasta pensie din Romania , sa o ridice doamna - sotie - pana in 2017 . El , domnul , s-a gandit ca poate divorteaza , poate vinde apartamentul , si sa-i restituie niste bani inainte .( fara a face un calcul ) Acesti bani se pot dovedii ca au fost ridicati de ,, sotie " de la casa de pensii a sectorului 3 Bucuresti . din 2009 pana in 2017 . Deci : sa PESUPUNEM ca doamna e nemultumita , si il da in judecata ca .......vrea si ea ceva bani .( Ea nu a investit nimic in casa , nu a adus nici-o inbunatatire locuintei - dincontra lasa numai jeg ) Intrebarea mea este ; Legea ,ii va da sanse de castig in instanta domnului , prin ridicarea pensiei lui din Romania de catre ,, sotie " din 2009 pana in 2017 ??? Adica aceasta suma de bani , ......pensia pe 8 ani .... VA FI LUATA IN CONSIDERARE DE INSTANTA LA PROCES ??????
PS ; eu doar intreb cum e legal ...... de la ,, sotia " lui te poti astepta la orice .
Da , sotie in fata legii.......ii poarta numele ......dar , daca sunt departiti IN FAPT , adica mai mult de 3 ani , ....... si daca vinde ap. , care ar fi cota parte care ii revine ,, sotiei " din valoarea apartamentului . Simplu .... asta am intrebat. Va rog .