avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate Freistadt

Activitate Freistadt

Multumesc
Adica notarul din Austria poate face INCHEIERE DE AUTENTIFICARE ca sa fie valabil la notarul din Romania ??
Ce inseamna INCHEIERE DE AUTENTIFICARE ??
Buna seara . Am o rugaminte .
Cetatean roman vinde un apartament din Bucuresti la un cetatean austriac . Contractul de vanzare cumparare efectuat la notar in Austria . intre cei doi. Intrebarea mea este : Acest contract de vanzare cumparare poate fi legalizat . tradus ... autentificat ....luat in considerare legal de Consulatul roman din Salzburg pentru devenii act legal pentru notarii din Romania ??
Multumesc .
Buna Dimineata
Care este HONORARIUL unui avocat pentru divort ?
Vai , vai , cata dreptate aveti ... ma bucur ca mi ati deschis mintea , pentru ca eu nu am trecut niciodata prin procese , si nici nu cunosc legile sau procedurile legale din Romania . Am sa incerc sa-l lamuresc ca mai intai sa divorteze . ( solutia cea mai avantajoasa pentru el ) apoi sa vanda apartamentul . Eu cu domnul suntem de 42 de ani . El e un om foarte calm ( Ardelean ...ha ha ) este Dr in Fizica ,( a lucrat la Fizica Atomica la Magurele ) , de o inteligenta rara ... Si sincer, numai din COMODITATE nu a divortat pana acum , nici eu nu i-am impus ( eu fiind necasatorita si mai tanara cu 12 ani ) , dar vedeti d-voastra ; ca esti sau nu esti casatorit cand 2 oameni se inteleg , si se RESPECTA . totul dureaza . Si ....sincer imi pare rau ca o da afara .... a jutat-o cat a putut .... eu nu m-am opus .... dar si doamna trebuia sa inteleaga situatia , sa nu-si faca iluzii ., .. si de aceea s-a ajuns une s-a ajuns . Domnul si Doamna au peste 80 ani , ce sa mai astepte ......... care moare primul ( Doamne iarta-ma ) MII DE MULTUMIRI , si SANATATE va doresc
Pana aici totul e clar . Acum spuneti - mi legal , adica cum e legea . Domnul , a iesit la pensie in 2009 si de buna voie , a acceptat ca aceasta pensie din Romania , sa o ridice doamna - sotie - pana in 2017 . El , domnul , s-a gandit ca poate divorteaza , poate vinde apartamentul , si sa-i restituie niste bani inainte .( fara a face un calcul ) Acesti bani se pot dovedii ca au fost ridicati de ,, sotie " de la casa de pensii a sectorului 3 Bucuresti . din 2009 pana in 2017 . Deci : sa PESUPUNEM ca doamna e nemultumita , si il da in judecata ca .......vrea si ea ceva bani .( Ea nu a investit nimic in casa , nu a adus nici-o inbunatatire locuintei - dincontra lasa numai jeg ) Intrebarea mea este ; Legea ,ii va da sanse de castig in instanta domnului , prin ridicarea pensiei lui din Romania de catre ,, sotie " din 2009 pana in 2017 ??? Adica aceasta suma de bani , ......pensia pe 8 ani .... VA FI LUATA IN CONSIDERARE DE INSTANTA LA PROCES ??????
PS ; eu doar intreb cum e legal ...... de la ,, sotia " lui te poti astepta la orice .
Am inteles , multumesc de raspuns . toate cele bune .
PS - maine , mai vin cu o intrebare . noapte linistita .
Da , sotie in fata legii.......ii poarta numele ......dar , daca sunt departiti IN FAPT , adica mai mult de 3 ani , ....... si daca vinde ap. , care ar fi cota parte care ii revine ,, sotiei " din valoarea apartamentului . Simplu .... asta am intrebat. Va rog .