avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara . Am o rugaminte . Cetatean roman vinde un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara . Am o rugaminte . Cetatean roman vinde un apartament ...

Buna seara . Am o rugaminte .
Cetatean roman vinde un apartament din Bucuresti la un cetatean austriac . Contractul de vanzare cumparare efectuat la notar in Austria . intre cei doi. Intrebarea mea este : Acest contract de vanzare cumparare poate fi legalizat . tradus ... autentificat ....luat in considerare legal de Consulatul roman din Salzburg pentru devenii act legal pentru notarii din Romania ??
Cel mai recent răspuns: Freistadt , utilizator 10:42, 12 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Misiunile diplomatice nu au în competență autentificarea contractelor prin care se transmite proprietatea.
Însă trebuie văzut și dacă acel contract este cu încheiere de autentificare (ceea ce face sa fie valabil în România) sau cu legalizare de semnătura (caz în care nu e valabil și trebuie autentificat).
De tradus se traduce de un traducător autorizat de Ministerul Justiției din România.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2024
raluk0207, utilizator
Ce inseamna INCHEIERE DE AUTENTIFICARE ??
Adica notarul din Austria poate face INCHEIERE DE AUTENTIFICARE ca sa fie valabil la notarul din Romania ??
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încheierea de autentificare este acea formula de la sfârșitul actului.
Ca în fata notarului s-a prezentat cetățeanul austriac, ca a citit actul, ca i-a înțeles conținutul, ca cele cuprinse în act reprezinta vointa lui, ca a consimțit la autentificarea inscrisului, ca a semnat + formula "se declară autentic prezentul înscris".
În germană e "Beurkündung".

În cazul legalizării de semnătura, notarul nu răspunde de conținutul actului, ci doar legalizează semnătura cetățeanului.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire spania lucianlaw lucianlaw am o imputernicire emisa de un notar din Spania prin care sunt mandatat de un tert sa efectuez vanzarea unui imobil. Am tradus acest document si am ... (vezi toată discuția)
Întrebare: diferenþa dintre autentificarea ºi legalizarea semnãturii traducãtorului directiajulia directiajulia Buna ziua, As dori sa va intreb care este diferenta intre autentificarea unei traduceri si legalizarea prin semnatura? Am facut o traducere dintr-o limba ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in germania la notar e valabila la anaf? Filia Filia Eu sunt cetatean german, nu mai am cetatenie romana. Fratele meu are nevoie in Romania la vanzarea casei de procura, sa obtina pentru mine un nr. identificare ... (vezi toată discuția)