avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ziua buna sa va fie ! Am o intrebare . Consoarta mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ziua buna sa va fie ! Am o intrebare . Consoarta mea de peste ...

Ziua buna sa va fie ! Am o intrebare .
Consoarta mea de peste 40 ani detine un apartament in Bucuresti cumparat inainte de casatorie , Sotia lui legitima , dar despartit in fapt de peste 30 ani detine actul de proprietate , pe care el l a lasat pentru a plati in lipsa lui taxe si impozite . De zeci de ani el ii cere ei , actul lui de proprietate , fiind SINGURUL proprietar al apartamentului, dar fosta ,, sotie " nu vrea sa il dea . Acum incercam sa facem intabularea apartamentului . trecerea de la analog la digital cu tot ce cuprinde cadastrul digital , masuratori , certificat energetic ....toate procedurile de la A la Z . Am facut o procura - imputernicire la o nepoata din Bucuresti . Nici nepoata nu poate obtine in original certificatul de proprietate de la fosta lui sotie ., pentru efectuarea cadastrului- intabulare . Intrebarea mea este : Cine ar putea sa o oblige pe fosta lui sotie , sa prezinte certificatul de proprietate imputernicitei , pentru a efectua masuratorile apartamentului efectuat de firma de cadastru .? Mentionez , sotul - consoarta -este singurul proprietar al apartamentului- neavand copii Fosta lui sotie locuieste in acelas apartament , chiar si dupa plecarea lui din Romania - peste 30 de ani - devenind o ,, chiriasa " fara chirie . Ce am pute face legal , pentru a usura munca imputernicite - nepoatei - la operatiunea de intabulare ??
Cel mai recent răspuns: Freistadt , utilizator 10:35, 3 Octombrie 2024
sa ii dea procura sa scoata un duplicat dupa actul de proprietate.
Sa imputerniceasca un avocat sa divorteze, ca daca moare, nevasta-sa il mosteneste.
1) Duplicat, nu a obtinut nici proprietarul de la primaria sectorului 3 , deoarece nu este trecut in digital , de aceea vrem sa facem intabulare --sa se treaca de la analog , la digital . Problema este ca fosta sotie nu-i restituie originalul , dar nici copie .......nu vrea .
2) Corect , aveti dreptate , dar prin divort stiti cum e ... 50%APROX: daca va obtine totusi o copie a certificatului de proprietar dupa cadastrul digital - intabulare -atunci va lasa un testament ....cui vrea el , in nici un caz ei .
dar prin divort stiti cum e ... 50%APROX:

la ce va referiti ? casa e bun propriu a barbatului daca a cumparat-o si platit-o inaintea casatoriei
Iar prin testament nu rezolva problema ca nevasta e mostenitor rezervatar.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2024
gi-jane2, moderator
Da , aveti dreptate , singurul proprietar este cel care a cumparat apartamentul inaintea casatoriei , asta reese si din actul original de proprietate .
Testamentul - este actul legal CUI VA RAMANE apartamentul iar fosta sotie nu cred ca mai are drept de mostenire . sau insusire a unei sume din valoarea apartamentului .
Intrebarea mea a fost : Ce autoritate din Romania , ...politie , procuratura , notar , sau primarie , ( nu stiu cine ) poate SA O OBLIGE pe fosta sotie , sa i dea certificatul de proprietar PROPRIETARULUI , ,,,,,SAU sa prezinte acest act firmei de Cadastru cand vine la masurarea apartamentului ??????
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ziceati ca ii e sotie încă și ca nu își bate capul sa dea divort ca va lasa testament și va zic ca dacă ii e inca sotie la data decesului, va mosteni și ea, chiar dacă exista testament.
Dacă dau divort, sigur ca nu mai mostenste.
politie , procuratura , notar , sau primarie , ( nu stiu cine ) poate SA O OBLIGE pe fosta sotie , sa i dea certificatul de proprietar PROPRIETARULUI , ,,,,,SAU sa prezinte acest act firmei de Cadastru cand vine la masurarea apartamentului

Doar instanta, deci dacă vrea de la ea act de proprietate, sa o dea un judecata ea vine și zice ca nu il are ca nu avea ce sa caute actul la ea și la revedere, sunteti in acelasi punct.
De unde are proprietatea ? Trebuie sa existe posibilitatea sa obțină o copie...de la arhivele statului, de undeva.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2024
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Donare apartament droni droni Buna seara Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj shaza shaza buna ziua, va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie: am divortat, nu am facut partaj (un apartament cu 2 camere cumparat in ... (vezi toată discuția)