avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ziua buna sa va fie ! Am o intrebare . Consoarta mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ziua buna sa va fie ! Am o intrebare . Consoarta mea de peste ...

Ziua buna sa va fie ! Am o intrebare .
Consoarta mea de peste 40 ani detine un apartament in Bucuresti cumparat inainte de casatorie , Sotia lui legitima , dar despartit in fapt de peste 30 ani detine actul de proprietate , pe care el l a lasat pentru a plati in lipsa lui taxe si impozite . De zeci de ani el ii cere ei , actul lui de proprietate , fiind SINGURUL proprietar al apartamentului, dar fosta ,, sotie " nu vrea sa il dea . Acum incercam sa facem intabularea apartamentului . trecerea de la analog la digital cu tot ce cuprinde cadastrul digital , masuratori , certificat energetic ....toate procedurile de la A la Z . Am facut o procura - imputernicire la o nepoata din Bucuresti . Nici nepoata nu poate obtine in original certificatul de proprietate de la fosta lui sotie ., pentru efectuarea cadastrului- intabulare . Intrebarea mea este : Cine ar putea sa o oblige pe fosta lui sotie , sa prezinte certificatul de proprietate imputernicitei , pentru a efectua masuratorile apartamentului efectuat de firma de cadastru .? Mentionez , sotul - consoarta -este singurul proprietar al apartamentului- neavand copii Fosta lui sotie locuieste in acelas apartament , chiar si dupa plecarea lui din Romania - peste 30 de ani - devenind o ,, chiriasa " fara chirie . Ce am pute face legal , pentru a usura munca imputernicite - nepoatei - la operatiunea de intabulare ??
Cel mai recent răspuns: Freistadt , utilizator 10:35, 3 Octombrie 2024
Intai discutati cu un avocat sau doi (de fapt, domnul) sa vedeti situatia imobilului si a divortului, sa intelegeti cum ar fi mai usor, daca si ce s-ar putea negocia cu doamna etc. Nu exista onorarii standard in Romania, se analizeaza de fiecare avoact situatia de fapt si se stabileste un onorariu negociat de parti, in functie de cat de dificila este situatia, partile, cat este de munca etc.
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Donare apartament droni droni Buna seara Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj shaza shaza buna ziua, va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie: am divortat, nu am facut partaj (un apartament cu 2 camere cumparat in ... (vezi toată discuția)