Ziua buna sa va fie ! Am o intrebare .
Consoarta mea de peste 40 ani detine un apartament in Bucuresti cumparat inainte de casatorie , Sotia lui legitima , dar despartit in fapt de peste 30 ani detine actul de proprietate , pe care el l a lasat pentru a plati in lipsa lui taxe si impozite . De zeci de ani el ii cere ei , actul lui de proprietate , fiind SINGURUL proprietar al apartamentului, dar fosta ,, sotie " nu vrea sa il dea . Acum incercam sa facem intabularea apartamentului . trecerea de la analog la digital cu tot ce cuprinde cadastrul digital , masuratori , certificat energetic ....toate procedurile de la A la Z . Am facut o procura - imputernicire la o nepoata din Bucuresti . Nici nepoata nu poate obtine in original certificatul de proprietate de la fosta lui sotie ., pentru efectuarea cadastrului- intabulare . Intrebarea mea este : Cine ar putea sa o oblige pe fosta lui sotie , sa prezinte certificatul de proprietate imputernicitei , pentru a efectua masuratorile apartamentului efectuat de firma de cadastru .? Mentionez , sotul - consoarta -este singurul proprietar al apartamentului- neavand copii Fosta lui sotie locuieste in acelas apartament , chiar si dupa plecarea lui din Romania - peste 30 de ani - devenind o ,, chiriasa " fara chirie . Ce am pute face legal , pentru a usura munca imputernicite - nepoatei - la operatiunea de intabulare ??
Pana aici totul e clar . Acum spuneti - mi legal , adica cum e legea . Domnul , a iesit la pensie in 2009 si de buna voie , a acceptat ca aceasta pensie din Romania , sa o ridice doamna - sotie - pana in 2017 . El , domnul , s-a gandit ca poate divorteaza , poate vinde apartamentul , si sa-i restituie niste bani inainte .( fara a face un calcul ) Acesti bani se pot dovedii ca au fost ridicati de ,, sotie " de la casa de pensii a sectorului 3 Bucuresti . din 2009 pana in 2017 . Deci : sa PESUPUNEM ca doamna e nemultumita , si il da in judecata ca .......vrea si ea ceva bani .( Ea nu a investit nimic in casa , nu a adus nici-o inbunatatire locuintei - dincontra lasa numai jeg ) Intrebarea mea este ; Legea ,ii va da sanse de castig in instanta domnului , prin ridicarea pensiei lui din Romania de catre ,, sotie " din 2009 pana in 2017 ??? Adica aceasta suma de bani , ......pensia pe 8 ani .... VA FI LUATA IN CONSIDERARE DE INSTANTA LA PROCES ??????
PS ; eu doar intreb cum e legal ...... de la ,, sotia " lui te poti astepta la orice .
Stimata @Freistadt , un user ( eu ) si un moderator ( gi-jane2 ) v-am spus deja ca sotia NU are nici un drept la acea proprietate , prin urmare - nu are ce sa obtina in justitie . Ea poate sa ceara si luna de pe cer , de primit e alta poveste … Pensia domnului e altceva , sunt bani comuni , si , daca asa s-au inteles , asta este …. Ma intreb - in schimb - cum va vinde domnul apartamentul cu doamna in el … Mai precis , cine-l va cumpara ocupat … Daca nu vrea sa lase potentialii cumparatori sa-l vizioneze macar , nu va fi vandabil . Si chiar sa gasiti un cumparator , acesta va trebui sa o evacueze prin instanta , nu merge altfel ( daca femeia refuza sa paraseasca proprietatea ) . Am mari indoieli ca veti gasi pe cineva dispus sa dea banii din mana si sa se trezeasca cu o lupta prin tribunale … De asemenea , daca va avea parte de niste sfaturi in folosul ei , poate face in asa fel incat , atata timp cat ii e sotie si locuieste in locuinta familiei , sa nu poata vinde fara acceptul ei . Asa e legea in Romania . De aceea v-am spus , lucrurile trebuiesc facute in ordinea fireasca : scapa de ea ca sotie ( prin divort ) , de la sentinta ea trebuie sa paraseasca apartamentul , pe urma domnul isi vinde bunul . NU conteaza ca nu convietuiesc impreuna , este sotia lui . Faptul ca sunt despartiti in fapt de multi ani il va ajuta la divort . Angajeaza un avocat ( telefonic , on-line ) care sa-l reprezinte si nici macar nu trebuie sa se prezinte la proces .
Vai , vai , cata dreptate aveti ... ma bucur ca mi ati deschis mintea , pentru ca eu nu am trecut niciodata prin procese , si nici nu cunosc legile sau procedurile legale din Romania . Am sa incerc sa-l lamuresc ca mai intai sa divorteze . ( solutia cea mai avantajoasa pentru el ) apoi sa vanda apartamentul . Eu cu domnul suntem de 42 de ani . El e un om foarte calm ( Ardelean ...ha ha ) este Dr in Fizica ,( a lucrat la Fizica Atomica la Magurele ) , de o inteligenta rara ... Si sincer, numai din COMODITATE nu a divortat pana acum , nici eu nu i-am impus ( eu fiind necasatorita si mai tanara cu 12 ani ) , dar vedeti d-voastra ; ca esti sau nu esti casatorit cand 2 oameni se inteleg , si se RESPECTA . totul dureaza . Si ....sincer imi pare rau ca o da afara .... a jutat-o cat a putut .... eu nu m-am opus .... dar si doamna trebuia sa inteleaga situatia , sa nu-si faca iluzii ., .. si de aceea s-a ajuns une s-a ajuns . Domnul si Doamna au peste 80 ani , ce sa mai astepte ......... care moare primul ( Doamne iarta-ma ) MII DE MULTUMIRI , si SANATATE va doresc
Donare apartament
droni
Buna seara
Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj
shaza
buna ziua,
va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie:
am divortat, nu am facut partaj (un apartament cu 2 camere cumparat in ... (vezi toată discuția)