avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate amarie

Activitate amarie

Va multumesc pentru raspuns.
Stimata D-na/D-soara Clio06/ Isabele!
Va multumesc pentru raspuns.
Mai am o nedumerire pentru ca , dupa unele opinii,
dreptul general de prescriptie pentru solicitarea concediului sau a oricaror alte drepturi este de 3 ani si potrivit acestor prevederi se poate acorda concediul restant pe ultimii trei ani, iar ce ii ramane neefectuat la data pensionarii, poate fi platit.
Cu stima, V. Amarie
Buna ziua!
Va prezint o situatie mai putin obisnuita si va adresez rugamintea de a interveni pentru clarificarea ei pentru cei interesati
1. In ultimii peste 10 ani am indeplinit fara intrerupere functia de director de scoala ( pana la data de 7 sept 2009) prin concurs sau cu delegatie prin dispozitii ale ISJ Iasi.
2. Din cauze independente de vointa mea (intocmirea de proiecte, desfasurarea unor proiecte de reabilitare a cladirilor, activitati de reparatii curente , igienizari, aprovizionare cu combustibil etc. ) nu am putut efectua integral concediul de odihna in fiecare an. Aprobarea pentru concediu de ohihna al directorilor de scoala se face de catre ISJ.
3. Situatia este aceeasi si in ultimii 3 ani : neefectuarea in totalitate a concediului de odihna prevazut de lege. Pentru a fi foarte précis : nici nu am solicitat catre ISJ decat unele perioade mai mici decat concediul integral (cand era posibil s ail efectuez), dar nici nu am fost planificat in concediu de catre ISJ (obligatia angajatorului).
4. In prezent sunt in ultimul an de activitate in invatamant (implinind varsta de pensionare in oct.. 2009 dar fiind obligat sa raman in activitate pana la finele anului scolar in curs.)
5. Solutia prevazuta in lege de a efectua in acest an scolar in timpul vacantelor zilele de concediu neefectuat in anul scolar precedent plus dreptul la concediu cuvenit pentru acest an scolar nu se poate aplica (numarul de zile de concediu total cuvenit fiind mai mare decat nr . zilelor de vacanta).
6. Practic, la 15 iunie 2010 activitatea mea la clasa se incheie. Va fi posibil si legal sa fiu planificat in concediu (platit) si pentru concediul cuvenit pentru acest an scolar si pentru dreptul la concediu neefectuat pentru anul scolar anterior?
7. Poate fi solicitata compensarea in bani a concediului neefectuat pentru ultimii 3 ani in cazul prezentat mai sus?

Cu deosebita stima,
prof. V. Amarie, SAM Tatarusi, jud Iasi
Buna ziua!
Va multumesc foarte multpentru raspuns.
Subsemnatul am fost sanctionat fiindca nu am respectat locul de afisaj stabilit printr-o hotarare a CL nici pana in prezent afisata sau postata pe internet, cablu TV etc.
Am contestat sanctiunea si doream sa stiu ce sanse am ca sanctiunea (amenda de 1000 lei) sa fie anulata sau inlocuita cu avertisment.
Cu stima , V. Amarie
As dori sa aflu opiniile forumistilor despre situatia cand o hotarare a unui consiliu local (Primarie) nu a fost afisata la afisierul institutiei etc. sau postata pe Internet.
Cum poate fi dovedita nepublicarea (reala, in fapt)?
Cu stima, Vasile Amarie