As dori sa aflu opiniile forumistilor despre situatia cand o hotarare a unui consiliu local (Primarie) nu a fost afisata la afisierul institutiei etc. sau postata pe Internet.
Cum poate fi dovedita nepublicarea (reala, in fapt)?
Cu stima, Vasile Amarie
Potrivit Legii nr.215/2001, art. 49 alin.1 , hotararile cu caracter normativ devin obligatorii si produc efecte de la data aducerii lor la cunostinta publica, iar cele individuale, de la data comunicarii. Iar in art.115 alin.6 se dispune ca, actele autoritatilor administratiei publice locale se vor aduce la cunostinta publica prin grija secretarului unitatii administrativ-teritoriale.
Acelasi act normativ nu prevede nicio sanctiune cu privire la neaducerae la cunsotinta publica a actelor administratiei publice locale .... poate mie imi scapa ceva din aceasta lege :(
Buna ziua!
Va multumesc foarte multpentru raspuns.
Subsemnatul am fost sanctionat fiindca nu am respectat locul de afisaj stabilit printr-o hotarare a CL nici pana in prezent afisata sau postata pe internet, cablu TV etc.
Am contestat sanctiunea si doream sa stiu ce sanse am ca sanctiunea (amenda de 1000 lei) sa fie anulata sau inlocuita cu avertisment.
Cu stima , V. Amarie
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Campanie electorala
ioanalbu
Este permisa lipirea afiselor electorale la intrarea in blocuri? Avand acord semnat cu asociatia de proprietari, cineva a reclamat la biroul electoral local ca ... (vezi toată discuția)
Daca e legal
mardarica
Eu locuiesc in Aiud si mai am un apartament in Floresti -Cluj pt.care am primit un proces-verbal cu amenda in suma de 500 lei pt.ca nu am depus declaratie de ... (vezi toată discuția)