avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca e legal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca e legal

Eu locuiesc in Aiud si mai am un apartament in Floresti -Cluj pt.care am primit un proces-verbal cu amenda in suma de 500 lei pt.ca nu am depus declaratie de salubrizare la Primarie pt.ca in HCL in 2017 au hotarit mutarea acestui serviciu de la Asociatia de proprietari si binenteles ca nu am fost anuntata si nu am stiut avind domiciliul in alta localitate. Intrebarea e daca aveau obligatia sa ma anunte,someze in prealabil si nu sa-mi dea direct amenda ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 14:19, 24 Aprilie 2019
Nu aveau obligatia sa va anunte personal.

L115/2001:
Art 49 (1) Hotărârile cu caracter normativ devin obligatorii și produc efecte de la data aducerii lor la cunoștință publică, iar cele individuale, de la data comunicării.
Art 115 (3) Hotărârile consiliului local se comunică în mod obligatoriu:
a) primarului unității administrativ-teritoriale;
b) prefectului județului.

Primarul si-a facut datoria si a adus la cunostinta publica HCL 21/2017. Dovada pe net din 19 martie 2017: [ link extern ]
Sunt convins ca a afisat si la primarie.

Art 14 din regul aprob prin HCL 21/2017 nu prevede somatie, v. pag 4 din [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unei ordonante emise de parchet carinas carinas Sunt functionar public in cadrul unei primarii de comuna. Consiliul local al acestei comune a stabilit, printr-o hotarare, anumite restrictii cu privire la ... (vezi toată discuția)
Conditii impartire fluturasi a5 la cutii postale dana_trifa dana_trifa Va rog spuneti-mi daca este nevoie de vreo autorizatie pentru a pune fluturasi in cutiile postale. Multumesc. (vezi toată discuția)
Aviz legalitate julien_slbz julien_slbz In ce termen are obligatia prefectual de a da avizul de legalitate in cazul unei HCL ? Este inadmisibil ca, dupa intrarea in vigoare a HCL conform Lg 215/2001 ... (vezi toată discuția)