avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Aviz legalitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Aviz legalitate

In ce termen are obligatia prefectual de a da avizul de legalitate in cazul unei HCL ? Este inadmisibil ca, dupa intrarea in vigoare a HCL conform Lg 215/2001 si producerea efectelor juridice, sa te trezesti sa primaria te anunta ca respectiva HCL nu este legala....
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:09, 23 Martie 2010
nelegalitatea unei hot a cons local se notifica de catre prefectura printr-un referat .
referatul reprezinta o notificare cu privire la intrarea in legalitate a acestei hotarari.
deci cons local treb sa faca demersurile necesare ca prevederile acestei hot sa fie legale.
Conform legii, HCL -urile trebuie comunicate catre prefectura in termen de 10 zile de la adoptare...iar temeiul juridic in baza careia prefectul acorda avizul de legalitate este, odata, tutela administrativa pe care o exercita in baza legii 554/2004, precum si art. 19 lit. e din legea 340/2004 pentru organizarea institutiei prefectului.
Termenul...este oricand, in interiorul perioadei de 6 luni in care HCL-urile pot fi atacate in Contencios administrativ. In vechea legislatie, era obligatoriu ca in termen de 30 de zile de la comunicare sa-ti zica da sau nu, acum avizul expres de legalitate cred ca se da doar la cerere...
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In conformitate cu dispozitiile legii 554/2004, coroborat cu ... paul_niculescu paul_niculescu In conformitate cu dispozitiile Legii 554/2004, coroborat cu L.340/2004 Institutia Prefectului, daca in prealabil si-a dat deja avizul de legalitate, in urma ... (vezi toată discuția)
Hcl ilegala crisha60inna crisha60inna As vrea sa stiu care sunt demersurile ce trebuiesc intreprinse impotriva unei hotarari de consiliu local ilegale. (vezi toată discuția)
Efectele unei hcl dorina spataru dorina spataru O hotarare de consiliu local data de prefectura ca nelegala,nerevocata si neatacata in contencios administrativ este valabila pana la adoptarea unei noi ... (vezi toată discuția)